2009. november 3., kedd

Steiner Kristóf vegamenüvel várja vendégeit a Hal a tortán műsorában


Steiner Kristóf

Becenév: "Kristi", "Kritya"
Születési idő: 1982.02.19.
Horoszkóp: Vízöntő
Családi állapot: kapcsolatban
Foglalkozás: újságíró
Amit szeret: krumplis tészta, mákos guba
Amit nem szeret: pacal, kocsonya
Hobbi: főzés, sütés
Sport: jóga
Kedvenc játék: taki kártyajáték
Kedvenc nyaralóhely: Balaton
Amire büszke: arra, hogy nem büszke semmire :-)
Forrás: halatortan.hu

(1982. február 19. –) újságíró, szinkrondramaturg, a magyar Viva Tv zenecsatorna volt műsorvezetője és szerkesztője, aki színészként is dolgozik. Rendszeresen publikál a Fashion Street, HBO Star és PEP! magazinokban, filmkritikái az Exit magazinban olvashatók. 2008 tavasza óta a PEP! magazin felelős szerkesztője, első forgatókönyve az Álom.net, amelyet N. Forgács Gábor rendez. Ebben társíróként működik közre.

Buddhista, hippi családban nőtt fel; szüleitől ered a színház szeretete és a buddhizmus alapgondolata: „Ne árts!”.

Homoszexualitását 2005-ben vállalta fel. Hét évig élt kapcsolatban Frenkó Zsolt színházi rendezővel, jelenleg két éve él párkapcsolatban Matan Attias, izraeli orvostanhallgatóval, aki korábban divatmodellként dolgozott.
Forrás: wikipedia.hu


Steiner Kristóf megmutatta 11 négyzetméteres lakását, majd úgy döntött, kölcsönkér egy lakást, ahol megtudja vendégelni társait és ahol el is készítette az ételeket.

Ízletes, színes és legfőképpen húsmentes volt Steiner Kristóf menüje.

Majka folyamatosan kötekedett, gúnyolódott Kristóffal, ami állítólag korábbi eredetű ellentétből adódik közöttük, ám ennek ellenére a maximális pontot adta a vendéglátójának. Különösebb vita nem alakult ki.



A legminibb lakás
Steiner Kristóf mindössze 11 négyzetméteres lakásában látott neki a vacsorának. A beszélgetés a sütõtökkel címû rész még kivitelezhetõ volt, ám a vendégek leültetése már nem. Ezért áthúzta magát a barátjához...

Videó






Vega menü feszültséggel
Ízletes, színes és legfõképpen húsmentes volt Steiner Kristóf menüje. Majka kicsit még szította a köztük lévõ feszültséget - legalábbis a házigazda szerint, de így is egy pont híján maximumot kapott a vendéglátó.

Videó


Előétel:

Batátás vajdió leves - édeskrumplis tökpüré

Vajdió és édesburgonya leves (sütőtök leves)

Hozzávalók:
1 kg sütőtök, 0.5 kg sárgarépa, 2 citrom, só, bors, 2 nagy vöröshagyma, pár gerezd préselt fokhagyma, repceolaj, megpucolt tökmag, 1 pohár joghurt

Elkészítés:
A nyersanyagot puhára főzöm az olajban, majd összeturmixolom kézi mixerrel, kb 1,5 liter vízben, ízesítem, és hozzáadom a pucolt tökmagot valamint a joghurtot. Megfelelő konzisztenciát lehet ezekkel az arányokkal elérni, nem kell besűríteni a levest rántással, habarással. Kiváló Béta-karotin forrás.
Forrás: halatortan.hu


Sütőtök-krémleves

* Hozzávalók:

75 dkg sütõtök
50 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l húsleves (lehet kockából is)

õrölt bors
tökmagolaj

* Elkészítés:

A sütõtököt és a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk.
A fenti hozzávalókat fazékba tesszük és annyi húslevessel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Sóval és õrölt borssal fûszerezzük és megfõzzük.
Turmixgépben kisebb adagokban pépesítjük.
Forrón levesescsészékbe adagoljuk, tetejére tökmagolajat locsolunk.
Forrás: konyhaweb.hu



Főétel:

Aszalt szilvás brazil diós tofu

Aszalt szilvás, gesztenye tofus ragu, tepsiben sült burgonya

Hozzávalók:
3 lap leveles tészta (kb. 180 g), 60 dkg tofu, 1 póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 paradicsom, 2 evőkanál olaj, Édes-nemes pirospaprika, fél liter főzőtejszín, 5 dkg reszelt (Gouda) sajt, 1 tojás, aszalt szilva, gesztenye, körethez: burgonya, fahéj, búzadara

Elkészítés:
A leveles tésztát hagyjuk felengedni.
A tofut falatnyi darabokra vágjuk. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a tofut. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt olajban megpirítjuk a pórét, a fokhagymát és a paradicsomot. Beleöntjük a főzőtejszínt, belekeverjük a sajtot, a tofut, és alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, pirospaprikával utána ízesítünk. A ragut egy tűzálló tálba öntjük.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kissé elkeverjük, és megkenjük vele a tál szélét. A leveles tésztákat egymásra fektetjük, akkorára nyújtjuk, hogy 5 cm-rel nagyobb legyen, mint a tűzálló tál. Ráfektetjük a tésztát, körös-körül 1,5 cm-t hagyunk lelógni, a többit levágjuk. A tésztát a tálra nyomkodjuk, közepébe egy lyukat szúrunk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A maradék tésztadarabokat egymásra fektetjük, még egyszer kinyújtjuk, mintákat vágunk ki belőle, és a tészta tetejére rakosgatjuk. A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét, és kb. 25 percig sütjük.

Köret elkészítése:
A burgonyát előkészítjük, majd fahéjas búzadarában meghempergetjük, és így sütjük ki.



Desszert:

Lapos csokis süti

Éjféli csokis keksz

Hozzávalók:
23 dkg liszt, 13 dkg vaj, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 5 dkg étcsoki kis darabokra törve

Elkészítés:
A vajat hidegen belereszeljük a lisztbe, és a felvert tojással és a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Kb. fél centisre nyújtjuk, kiszaggatjuk, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.



Kristóf teljesen vega menüt készített, még a tejszín is növényieredetű volt, vendégeitől 14 pontot kapott



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)