2009. november 14., szombat

Nótár Mary 18 karátos aranyszálakkal "ízesített" pezsgőt adott vendégeinek


Nótár Mary

Becenév: "Mary"
Születési idő: 1985.07.02.
Horoszkóp: Rák
Foglalkozás: énekesnő
Családi állapot: hajadon
Amit szeret: csülökpörkölt, juhtúrós sztrapacska
Amit nem szeret: pacal, kapor
Sport: kézilabda
Hobbi: zenélés
Kedvenc játék: "gitár"
Kedvenc nyaralóhely: Balaton
Amire büszke: négy aranylemezére, és kitartó barátaira





Borult Mary bora
Mary addig-addig forgolódott az egyébként feje tetejére állított konyhában, hogy a csülökre szánt bor látta kárát.

Videó




Leszavazták Zámbót
Mary egy ponttal lemaradt Bunyós Pityu és Zámbó Árpi mögött - a holtversenybõl azonban Árpit is gyorsan kiszavazták.

Videó





Előétel:

Újházy tyúkhúsleves csiga tésztával


Hozzávalók

1 szép, hízott tyúk (1,8-2 kg-os)
80 dkg leveszöldség (sárga- és fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 gerezd kelkáposzta (10 dkg)
1 zöldpaprika
1 paradicsom
10-15 szem bors
2 csipet sáfrány(os szeklice)
10 dkg sampinyon gomba
10 dkg spárga vagy karfiol/kelbimbó
20 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
5 dkg cérnametélt
néhány szál petrezselyem

A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat (szemöldökcsipesszel) kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belül megmossuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk-hámozzuk és megmossuk. A leveszöldséget nagyobb hasábokra vágjuk. A tyúkot megmossuk, nagyobb fazékba tesszük, annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi jócskán ellepi, és fedő nélkül felforraljuk.
Teatojásba zárjuk a fokhagymát, a borsot és a sáfrány(os szeklicé)t.
A levest kissé megsózzuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, a teatojást, a hagymát, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben. Takarékra kapcsolunk, majd félig lefedve, éppen csak gyöngyöztetve az egészet puhára főzzük.
Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A spárgát (vagy karfiolt/kelbimbót) megtisztítjuk, 5 cm-es darabokra vágjuk és a zöldborsóval együtt lábaskába tesszük. 1-2 merőkanál húslevest szűrünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk (nem kevergetjük, mert összetörik!), melegen tartjuk.
A megfőtt tyúkot óvatosan kiemeljük a levesből, kisebb darabokra bontjuk, a nagyobb csontokat (és a bőrét) eltávolítjuk, aztán forró levest merünk rá, és melegen tartjuk. A levesben főtt vegyes zöldséget vágódeszkára emeljük, vékony hasábokra szeljük, és a külön párolt zöldségekhez adjuk.
A kelkáposztát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a teatojás tartalmát kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt, merőkanalanként leszűrjük, hagyjuk leülepedni. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.

Mélyebb levesestálat forró vízzel kiöblítve előmelegítünk, a vizet kiöntjük belőle, majd beletesszük a húsdarabokat, a tésztát és a zöldségeket, végül rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és úgy tálaljuk.
Forrás: eszemiszom.hu



Főétel:

Juhtúrós sztrapacska csülökpörkölttel

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

* 20 dkg szalonna pörcnek
* 20 dkg brindza (juhtúró)
* 2 pohár tejföl
* 50 dkg krumpli
* liszt

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig. Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz (semmi tojás), hogy galuskatészta állagú legyen, majd a lobogva forró vízbe beleszaggatjuk, és egy picit tovább főzzük, mint a sima galuskát. Hirtelen leöblítjük és szűrőn tartjuk. Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával. Hozzá kefir, esetleg tejjel higított tejfölital dukál. (Ha netán másnapra marad, lassú tűzön vagy sütőben melegíthető pici tejjel.) Nekem versenyen sikerült 20 perc alatt elkészíteni.
Forrás: mindmegette.hu



Csülökpörkölt

Hozzávalók:

1 nagyobb csolök
1-2n zöldpaprika
1-2 paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 fej vöröshagyma

bors
20 dkg füstölt
szalonna

A csülköt feltesszük sós vízbe főni egy fazékba.
Félig puhult állapotban kivesszük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük.
Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, a fokhagymát, összekeverjük, lassú tűzön pirítjuk. Felöntjük kevés csülök főzőlével, megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott levet pótoljuk.
Forrás: receptgyar.hu



Cigány pecsenye,


és rántott szeletek



Cigánypecsenye

Hozzávalók:

Csíkokra vágott húsosszalonna, sertés tarjaszeletek,
pecsenyefűszerkeverék, fokhagyma, lilahagyma, kaliforniai paprika, paradicsom.

Elkészítés:
A csíkokra vágott húsosszalonnát kipirítjuk,majd a visszamaradt zsíron a kiklopfolt tarjaszeleteket átsütjük.A húst pecsenyefűszerkeverékkel meghintjük (készíthetünk is fűszerkeveréket ő.kömény,fokhagymasó,p.paprika keverékéből),fokhagymával megtűzdeljük.Lilahagymát adunk hozzá félkarikára vágva,kaliforniai paprikát szintén félkarikára vágva,és paradicsomot cikkekre vágva,ezekkel is jól átpirítjuk.Főtt,cikkekre vágott burgonyát visszamaradt szalonnazsíron (vagy olajon) jól megpirítjuk,ezt tálaljuk köretként a hús mellé.
Forrás: tutireceptek.hu




Desszert:

Marcipános csokitorta

Csokis piskótatorta marcipán bevonattal

Hozzávalók:

7 db tojás, 14 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem felverődött, akkor hozzáadjuk a maradék 1/3 rész cukrot, és teljesen habbá verjük. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájás habhoz, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab maradék 2/3 részét is hozzákeverjük. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a szitált liszttel elkevert kakaóport. A kész piskóta tésztát kikenhetjük lapnak vagy tehetjük tortaformába is. Ha tortaformába töltjük, mindig homorú alakúra húzzuk ki a tésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön. Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C’), azután alacsonyabb (150C’) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Ha kész, bevonjuk marcipánnal.

Hozzávalók a marcipánhoz:
25 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 2 tojás fehérje

Marcipán elkészítése:
Mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, majd kinyomkodjuk a megereszkedett héjából, - így könnyen lejön. Ezután ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és összegyúrjuk a tojásfehérjével. A masszát porcukorral hintett deszkán nyújtjuk, darabolhatjuk vagy pl. golyókat formázhatunk belőle, és csokidarába hempergethetjük.
Forrás: halatortan.hu






Nótár Mary hiába várta terülj asztalkámmal, többféle, finomabbnál finomabb fogásokkal a vendégeket, nem sikerült neki lefőznie Zámbó Árpyt és Bunyós Pityut vacsorájára 17 pontot kapott.

A hét nyertese Bunyós Pityu lett, amit szavazással döntöttek el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)