2009. november 3., kedd

Majkának nősülést jósolt a Hal a tortánban az általa hívott jósnő


Majoros Péter

Becenév: Majka, Bagyusz (anyukája hívta így régen)
Családi állapot: nőtlen
Születési idő: 1979. 08. 05.
Horoszkóp: Oroszlán
Foglalkozás: komikus
Amit szeret: pirított tepertős sztrapacska
Utálja: köménymagos ételeket
Hobbi: kártya
Kedvenc állat: macska (saját tulajdonú macskája nincs, anyukájának viszont van kb. 23 db)
Kedvenc játék: építőkocka, üveggolyó
Kedvenc sport: foci (16 évig focizott), box
Kedvenc nyaralóhely: Biatorbágy alsó
Amire büszke: magára


Majka barátnője segítségével fogott hozzá az ételek elkészítéséhez.Nem bonyolitotta túl a dolgot egyszerű ételeket választott. A vendégek robotoknak nevezték magukat, mert szó nélkül csinálták, amit Majka mondott nekik.
Meglepetésként jósnőt hívott, akit arra kért, mondjon nekik rosszat is.

Az egyszerű ételekkel is elérte Majka, amit más talán különleges menüsorral sem tud: maximális pontra értékelte minden vendége a vacsorát, azaz 15 pontot kapott.



Titkok Majka múltjából
Kiderült, hogy lángosozott annak idején, ezért hát profi a sajtreszelésben. A titkok a menüt illetõen most is folytatódtak, hiszen minden igyekezete ellenére sem lett tökéletesen vegán az ételsor...

Videó




Majka megnősül
Ezt a jóslatot kapta a vendéglátó, a rossz hír viszont az, hogy nem mostani párját veszi majd el. Ábel Anitáéknál jön még egy gyerek, és Kristóf is örökbe tud majd fogadni. A menü amúgy maximum pontot ért.

Videó



Előétel:

Petrezselymes, paprikás, sajtgolyók

Hozzávalók:

10 dkg sovány sajt, 1 tojásfehérje, olaj a sütéshez, salsa szósz


Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük kemény habbá. A felvert tojáshabba keverjük a reszelt sajtot.
Teáskanállal kiszaggatjuk, és vizes tenyérrel gombócot formálunk belőle.
Forró olajban sütjük. Ha elég olajat használunk, akkor maguktól megfordulnak, és aranysárgára sülnek.
Vigyázzunk, mert gyorsan sül.
Papírtörlőre téve lecsöpögtetjük a maradék olajat is.
Forrás: halatortan.hu



Főétel:

Tökös, kapros lecsó

Hozzávalók:

50 dkg zöldpaprika, 1 kis spárgatök (25 dkg), 2 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, egy csokor kapor, 3 evőkanál olaj, 1-1 evőkanál Vegeta és piros fűszerpaprika.

Előkészítése:

A zöldpaprikát megmossuk és felkarikázzuk. A tököt (ha zsenge) meghámozzuk, és magostul (ha már nem zsenge, kimagozva) felkarikázzuk, a karikákat pedig szeletekre vágjuk. A paradicsomot gerezdekre aprítjuk, a hagymát finomra vágjuk.

Elkészítés:

A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáteszünk egy evőkanál vizet. Ezután rátesszük a zöldpaprikát és a tökszeleteket, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Utána meghintjük Vegetával, hozzáadjuk a paradicsomot, és ráöntjük a tejfölt. Befedjük, és további 5 percig pároljuk, végül beleszórjuk a kaprot. Jól összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
Forrás: vasarnap.com



Desszert:

Lekváros, diós sült mocskos tészta

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 1 pohár gríz (búzadara), 3/4 pohár víz, 1 kanál zsír, lekvár

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd ráöntjük a vizet. Addig pirítjuk, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarjuk a tésztát, és lefedve pihentetjük egy picit. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Forrás: halatortan.hu



Főtt, porcukros, dzsemes alma

(Reklámfogásként, kubai almának nevezte el Majka )











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)