2009. november 19., csütörtök

Kótai Misi A Hal a tortánban készítette el élete első menüjét


Kótai Misi

* Foglalkozás:bokszoló
* Született:1976. aug. 12.
* Születési hely:Nyíregyháza
* Haja:barna
* Szeme:barna
* Magasság:160 cm
* Súly:70 kg
* Családi állapot:elvált
* Csillagjegye:Oroszlán
* Autogramcím: www.kotai.hu

Tizenhárom évesen kezdett el bokszolni. Édesapja edzette rakamazi otthonuk garázsában. 1996-ban bekerült a felnőtt válogatott keretbe. 2000-ben lett profi öklöző.
1995-ben a családja azért költözött Budapestre, a Józsefvárosba, hogy Misi megvalósíthassa álmait, és profi ökölvívó lehessen.
Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon




Gasztronómiai katasztrófa
Misi - miközben gyorsan megkérte barátnõje kezét - telefonos segítséget kért. Hiába! Kezdõ szakácsként a legalapvetõbb problémákkal is szembesülnie kellett, így például már a krumpli megfõzésénél elakadt...

Videó





Gyere! Szeress!
Ez már csak a vacsora végén hangzott el Janicsák István klasszikus tolmácsolásában. Kiderült két fogás között, hogy Misi is "plasztikáztatott" és felvetõdött a kérdés: vajon Sári Évi is?

Videó





Előétel:

Tepertő és

libazsíros kenyér

paradicsommal
paprikával,
lilahagymával




Főétel:

Szezámmagos rántott csirkemell

burgonyapürével







Desszert:

Túrótorta

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:

25 dkg tetszés szerint bármilyen
gyümölcs (vagy lecsöpögtett befott),
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 evokanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál sütopor,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.


A tésztához a sütoporral, 1 evokanál cukorral és a sóval lkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést ájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt margarint és 1 dl tejfölt. Az egészet gyorsan összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk.
Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük, porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába úgy simítjuk bele a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe öltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát előmelegített, forró sütobe toljuk. 10 percig közepes lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük. Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem agad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg. közben elkészítjük a gyümölcsöt, amit a tetejére rakunk. megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és szépen elrendezzük a még forró tortán. Frissen is, hutve is nagyon jó.
Forrás: momo.hu



Kótai Misi életében először főzött. Egy barátja segített neki a vacsora elkészítésében illetve feltálalásában, telefonos segítséget is igénybe vett, sőt a süteményhez való tészta előre el volt készítve és a túróhoz való alapanyagok is ki mérve várták sorsukat.
Tulajdonképpen nem volt túl nehéz a menüt elkészíteni, hisz egyszerű menüje kellően elő volt készítve, és az elkészült ételek ízlettek a vendégeknek.
Meglepetés vendég Janicsák István volt és duettet énekeltek Misivel, a vendégek pedig a kórust alkották.
A vacsorájára 18 pontot kapott Kótai Misi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)