2009. november 21., szombat

A hét utolsó estjén a Hal a tortán műsorában Nacsa Olivér futott neki a főzésnek


Nacsa Olivér

Humorista

Nacsa Olivér (Budapest, 1979. augusztus 5. -) előadóművész, humorista
Sportriporternek készült, de megnyerte Bagi Ivánnal a Humorfesztivált 1998-ban. Ezután közösen indították el a Banánhéj című műsorukat.
Forrás: wikipedia.org






Olivér nekiment a vacsorának...
A gasztronómiai váltófutásban szakszerû segítséget vett igénybe Nacsa Olivér Irma néni személyében. El is kélt a nõi kéz a konyhában...

Videó




A nyertes Zsuzsa
Olivér kukás mellényben tálalta vacsoráját. Barátilag számos "kritika" érte, mint például a rágós hús, nem volt kenyér, és fájlalták, hogy nem Olivér készült produkcióval. Persze Lakatos Krisztiánt is hatalmas ováció fogadta. A heti nyertes azonban Zsuzsa lett.

Videó




Előétel:

Saját házi készítésű sajt, dióval, szőlővel

joghurtból, snidlinges, kicsit fokhagymás
a tálalás előtt 48 órával készült

Hozzávalók:
sajt, dió, szőlő

Elkészítés:
A sajtot kockákra vágjuk, majd ízlésese dióval és szőlővel díszítjük.



Főétel:

Vörösboros marhapörkölt tésztával

Hozzávalók:
2 kg marhacomb, 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfű, pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk kis tűzön, majd a hagymát megpuhítjuk, megpirítjuk rajta. Levesszük a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórunk rá. A 2x2 centisre vágott húst beletesszük és fehérre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és a bor 3/4-ével, úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezzük borssal, erős paprikával, nagy adag kakkukfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 2/3-ra főtt (2 óra), megsózzuk. Hozzáadjuk a vékonyra vágott gombát, és utánaízesítjük. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótoljuk. A végén lesütjük szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.



Desszert:

Kókuszgolyó

(meggy nélkül,de annál több rummal)

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 ek. kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.







Olivér rögtön a házi készítésű sajtnál megakadt, de szerencséjére azonnal ott termett Irma néni aki adott neki tányért, és megsúgta a nézőknek, hogy hát bizony nem ért semmihez Olivér. A sajtot is a ruhán akarta szeletelni, amiért rászólt Irma néni, ugyan, vegyen már elő egy deszkát.
Azonban a pörkölt főzést már kicsit siettették, minden bele egyszerre a bográcsba, mert nem lesz "belőlünk énekes halott sem - mondja Irmuska néni.
A desszerthez valókat Olivér barátnője hozta, és Irmuska néni puhította a bőséges rum adagolással.

A vendégek dalolva érkeztek Olivérhez, Levente harmonikázott.
A vacsora alatt főleg Levente folyamatosan ugratta a házigazdát, aki meglepetés vendéget hívott: Lakatos Krisztiánt, előadása hatására Nyertes Zsuzsa el is érzékenyült.

A est Olivér számára 15 pontot hozott.


A hét sztár szakácsa pedig Nyertes Zsuzsa lett.


Forrás: halatortan.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)