2009. november 18., szerda

Hétfőn a Hal a tortán műsorában Harsányi Leventéhez igyekezve csónakba kellett szállniuk a vendégeknek


Harsányi Levente

Műsorvezető

Harsányi Levente (Budapest, 1970. március 21. -) műsorvezető, énekes

Élete
1996-1997 között az Aszfaltbetyár címá műsort vezette a TV3-nél. Szintén a TV3-nál 1997-ben ő volt a műsorvezetője a Zenefon című műsornak. 1998-ban, a Rádió 1-ben debütált különleges, egyedi ötletekkel ellátott műsorával, a Telefonbetyárral (2001-ig). Közben kommunikáció szakon lediplomázott a BMI-ben. 2000-2002 között ő vezette a Luxor szerencsejáték műsort a Magyar Televíziónál. 2001-2003 között a Roxy Rádióban volt egy reggeli műsora. 2003-2004 között ő volt a műsorvezetője a Dalnokok Ligája-nak. 2003-2005 között reggeli műsort vezetett a Radio Deejay-ben. 2005-ben a Vásott kölykök című műsorban szerepelt. Gundel Takács Gábor és Dévényi Tibor mellett ő is műsorvezetője volt a Csináljuk a fesztivált című műsornak.
Forrás: wikipedia.org





Levente átkot szórt Szilárdra
A konyhában magabiztosan mozgó Harsányi Levente kis segítséggel alkotta meg a csodás desszertet, a nagyi online volt! De miért küldte Szilárdra 2009 legnagyobb átkát a szakács?

Videó





Ez nem Kótai Misi kedvence volt
Harsányi Levente kitûnõ érzékkel találta el azt, amit nem eszik meg Kótai Misi. Sem a mák, sem a curry nem tartozik a bokszoló kedvencei közé.

Videó



Előétel:

Forró sült gesztenye, forraltbor,
kenhető sajtok, (naturális, +snidlinges sajt, paradicsom, paprika cseppnyi chili) +tortilla chips

Natúr libamáj,

gyümölcsmártás tokajival,

mákos kaláccsal






Főétel:

Kesudiós churrys csirke rizskörettel

Currys csirke

Hozzávalók: 4 adaghoz

1/2 kg csirkemell-filé, 4 evőkanál olaj, 7 evőkanál szójaszósz, öt evőkanál zöldcitrom leve, kínai fűszerkeverék, késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 teáskanálnyi őrölt curry, bors, 2,5 dkg szárított kucsmagomba, 25 dkg sárgarépa, 35 dkg póré, egy doboz bambusz-rügy, két evőkanálnyi kesudió, púpozott teáskanálnyi étkezési keményítő.

Csíkozzuk fel a csirkemellet. Keverjük össze evőkanálnyi olajjal a szójaszószt, a citromlét és a fűszerkeveréket. Forgassuk bele a húst, s legalább egy óra hosszat pácoljuk. Közben áztassuk be a gombát. Vágjuk össze a répát, a pórét és a bambuszt. Szűrőkanálban csepegtessük le a húst (a páclét ne öntsük ki!), és dobjuk két evőkanálnyi felforrósított olajra. Süssük két percig, majd szedjük ki. Tegyük a serpenyőbe a zöldségeket, s pároljuk, süssük öt percig.
Egy másik serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a kesudiót. A gombát szűrjük le. A felfogott páclét jól keverjük ki a keményítővel, és főzzük fel 1/4 liter vízzel.
Közben forgassuk össze valamennyi hozzávalót, majd öntsük le a szósszal.
Forrás: nana.hu



Desszert:

Nagymamaféle meggyes-mákos

Meggye-mákos piskóta

Hozzávalók:

* 1 bögre vagy 1 doboz tejföl –(a továbbiakban ezt a tejfölös dobozt használhatjuk mérőeszköznek vagy egy kb 2 decis bögrét)
* 1 bögre cukor
* 1,5 bögre liszt
* 0,5 darált mák
* 0,5 bögre olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 2-3 db tojás
* 1 kiskanál szódabikarbóna (elhagyható)
* 1 üveg magozott meggybefőtt vagy fél kg magozott meggy a tetejére

Elkészítés:

A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük egy nagy tálban, majd egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk. Nem árt leellenőriznünk a listánkat, hogy nem felejtettünk-e ki valamit! A magozott meggyet egyenletesen a sütőpapírra terítjük, majd a masszát ráöntjük. Elegyengetjük és előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 30 percre. Amikor elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, egy gyors mozdulattal megfordítjuk az egész piskótát, így a sütőpapír és a meggy a tetejére kerül. A sütőpapírt lehúzzuk róla, a meggyes-mákos piskótát megszórjuk egy kis porcukorral és felszeleteljük.
Forrás: gasztrovilag.hu



Levente forralt borral várta vendégeit.
Megtudtuk, hogy tulajdonképpen végzettsége szakács, de hosszú ideig egyáltalán nem főzött, pár éve kezdte el gyakorolni, és már van úgy hogy akár 60-át is megeszik főztéjének.
Olivérnek egy törött szék került, ami miatt kissé kényelmetlenül tudott az asztalhoz ülni.
Kótai Misi Capuccinóval tunigolta magát, mivel nem igen voltak kedvére valók az ételek.
A vendégek láthatóan jól érezték magukata, a vacsorát 17 pontra értékelték.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)