Nyertes Zsuzsa
Színésznő
(Budapest, 1958. december 14. - ) magyar színésznő.
1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és azóta a Vidám Színpad tagja. Kabarétól a vígjátékon át a musicalig mindenben színvonalas alakításokat nyújt. Sokat szerepel a televízió műsoraiban is.
Családi állapot: férjezett, lánya Zsuzsa 1993-ban született.
Van egy szépségszalonja, rendszeresen ír verseket, egyszer verseskötete is megjelent. 42 évesen levetkőzött a Playboynak. Marilyn Monroe hasonmás. Olyan műsorokban szerepelt, mint a Frizbi, a Legyen ön is milliomos, és Leggyengébb láncszem. Rendszeresen vesz részt divatbemutatókon (Színésznők a kifutón).
Forrás: wikipedi.org
Szilárd csak bólogat
Nyertes Zsuzsa profi a konyhában! Ezt még Szilárd is csak helyeslõ bólogatásokkal tudta nyugtázni. És kicsit tanító néni is...
Videó
Egy kis sztriptíz Nyertes Zsuzsától
Ha az ételek nem nyûgözték volna le eléggé a vendégséget, Zsuzsa rátett egy lapáttal. Takarítónõbõl igazi dívává változott.
Videó
Előétel:Rukkola, koktél paradicsom
Bélszín garpaccio,
mozarella, paradicsom,
1 szósz: balzsamecetes szósz - méz, dijoni mustár, olivaolaj, bors
2. szósz: friss bazslikom összevágva, megfonnyasztva, olivaolajon, cherry essinggel (cseresznye ecet)pici cukorral
Bélszín rukkola salátával
Hozzávalók a bélszínhez:
a marhahús bélszín része (vesepecsenye), szalonna, 6 dl étolaj, 20 dkg vegyes zöldség, paradicsom, babérlevél, egész bors, kakukkfű, tárkonyos ecet, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt
Elkészítés:
A marhahús bélszín részét (vesepecsenye), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk és kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben kisujjnyi jó étolajat hevítsünk fel 3 dkg zsírral, a bélszínt pirítsuk meg benne. Azután vegyük ki és tegyük félre. 20 dkg vegyes zöldséget apróra vágva tegyük a forró olajba és azt szintén pirítsuk meg s egy kis paradicsommal, babérlevéllel, egész borssal, kakukkfűvel, tárkonyos ecettel ízesítjük, a bélszínt tegyük bele s fedő alatt pároljuk puhára. Ha a hús puha, újra kivesszük, a zöldséget egy szitán áttörjük, levét átszűrjük és 3 dkg lisztből készült jó barna rántást készítünk, melybe a bélszín levét és az áttört zöldséget teszünk, jól beforraljuk, s ha szükséges, egy kis vízzel feleresztjük, hogy a mártás túl sűrű ne legyen. A mártást tejföllel ízesítjük. A bélszínt most ismét a mártásba tesszük és fedő alatt tálalásig állni hagyjuk a tűzhely szélén, hogy el ne forrja a levet.
Hozzávalók a rukkola salátához:
1 doboz rukkola, 40 dkg koktélparadicsom, 10 dkg olívabogyó, 2 ek. balzsamecet, 4 ek. olívaolaj, bors, só
Saláta elkészítése: A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk.
Forrás: halatortan.hu
Bélszín-carpaccio
Hozzávalók (6 főre):
60 dkg bélszín
2 evők. Univer mustár
őrölt fekete bors
1 nagy citrom leve
só
6 evők. étolaj vagy olívaolaj
10 dkg apróra reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.
A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyra fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel), és azonnal tálra rakjuk.
A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá. Marha helyett őz vagy szarvas bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.
Forrás: univer.hu
Főétel:Szűzérme,
csirkemell,
sajttal, hagymával, baconnal körbetekerve
A befűszerezett húsokat a tepsibe helyezve, megkenni tejföllel
Burgonya püré
tejföl helyett tejszínnel, + füstöltsajt
ez az étel "Bodrogi Gyuszi receptje"
Desszert:Gesztenyepüré a la Zsuzsó
közepébe fagylalt, körbe meggyel és a szélében tejszínhab
rumos gesztenyepüré
Hozzávalók:
1 kg gesztenye vagy 1/2 kg massza, 1 szelet csokoládé, porcukor, rum vagy rumaroma, tejszínhab, rum
Elkészítés: Az átpasszírozott gesztenyét vagy masszát 1 kávéskanál rummal, ízlés szerint porcukorral és az olvasztott csokival összedolgozzuk. Hogy szép formája legyen, burgonyanyomón átnyomjuk, vagy húsdarálón áthajtjuk. Rummal megöntözzük. A tejszínhabot csak tálaláskor tesszük rá.
Zsuzsa a gesztenyemasszát egy kis vajjal és vaníliás cukorral felturbózta.
Nyertes Zsuzsa otthonosan mozgott a konyhában, látszott rajta, hogy tapasztalt háziasszony. Ételkészítés közben elmondta, hogyan készíti azokat.
Vacsora közben folyamatos visszajelzést várt a vendégeitől, akiket úgymond körbeugrált.
Az est végén egy sztriptízzel kedveskedett vendégeinek és a nézőknek.
Vacsorája és vendéglátása tökéletes volt, hisz estjét a maximálisan adható 20 ponttal értékelték.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése