2009. november 20., péntek

Nyertes Zsuzsa főzött a Hal a tortán csütörtöki műsorában


Nyertes Zsuzsa

Színésznő

(Budapest, 1958. december 14. - ) magyar színésznő.
1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és azóta a Vidám Színpad tagja. Kabarétól a vígjátékon át a musicalig mindenben színvonalas alakításokat nyújt. Sokat szerepel a televízió műsoraiban is.
Családi állapot: férjezett, lánya Zsuzsa 1993-ban született.
Van egy szépségszalonja, rendszeresen ír verseket, egyszer verseskötete is megjelent. 42 évesen levetkőzött a Playboynak. Marilyn Monroe hasonmás. Olyan műsorokban szerepelt, mint a Frizbi, a Legyen ön is milliomos, és Leggyengébb láncszem. Rendszeresen vesz részt divatbemutatókon (Színésznők a kifutón).
Forrás: wikipedi.org




Szilárd csak bólogat
Nyertes Zsuzsa profi a konyhában! Ezt még Szilárd is csak helyeslõ bólogatásokkal tudta nyugtázni. És kicsit tanító néni is...

Videó





Egy kis sztriptíz Nyertes Zsuzsától
Ha az ételek nem nyûgözték volna le eléggé a vendégséget, Zsuzsa rátett egy lapáttal. Takarítónõbõl igazi dívává változott.

Videó




Előétel:

Rukkola, koktél paradicsom

Bélszín garpaccio,
mozarella, paradicsom,

1 szósz: balzsamecetes szósz - méz, dijoni mustár, olivaolaj, bors

2. szósz: friss bazslikom összevágva, megfonnyasztva, olivaolajon, cherry essinggel (cseresznye ecet)pici cukorral

Bélszín rukkola salátával

Hozzávalók a bélszínhez:
a marhahús bélszín része (vesepecsenye), szalonna, 6 dl étolaj, 20 dkg vegyes zöldség, paradicsom, babérlevél, egész bors, kakukkfű, tárkonyos ecet, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt

Elkészítés:
A marhahús bélszín részét (vesepecsenye), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk és kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben kisujjnyi jó étolajat hevítsünk fel 3 dkg zsírral, a bélszínt pirítsuk meg benne. Azután vegyük ki és tegyük félre. 20 dkg vegyes zöldséget apróra vágva tegyük a forró olajba és azt szintén pirítsuk meg s egy kis paradicsommal, babérlevéllel, egész borssal, kakukkfűvel, tárkonyos ecettel ízesítjük, a bélszínt tegyük bele s fedő alatt pároljuk puhára. Ha a hús puha, újra kivesszük, a zöldséget egy szitán áttörjük, levét átszűrjük és 3 dkg lisztből készült jó barna rántást készítünk, melybe a bélszín levét és az áttört zöldséget teszünk, jól beforraljuk, s ha szükséges, egy kis vízzel feleresztjük, hogy a mártás túl sűrű ne legyen. A mártást tejföllel ízesítjük. A bélszínt most ismét a mártásba tesszük és fedő alatt tálalásig állni hagyjuk a tűzhely szélén, hogy el ne forrja a levet.


Hozzávalók a rukkola salátához:
1 doboz rukkola, 40 dkg koktélparadicsom, 10 dkg olívabogyó, 2 ek. balzsamecet, 4 ek. olívaolaj, bors, só

Saláta elkészítése: A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk. A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk.
Forrás: halatortan.hu


Bélszín-carpaccio

Hozzávalók (6 főre):
60 dkg bélszín
2 evők. Univer mustár
őrölt fekete bors
1 nagy citrom leve

6 evők. étolaj vagy olívaolaj
10 dkg apróra reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.
A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyra fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel), és azonnal tálra rakjuk.
A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az olajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá. Marha helyett őz vagy szarvas bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.
Forrás: univer.hu



Főétel:

Szűzérme,
csirkemell,
sajttal, hagymával, baconnal körbetekerve

A befűszerezett húsokat a tepsibe helyezve, megkenni tejföllel

Burgonya püré
tejföl helyett tejszínnel, + füstöltsajt

ez az étel "Bodrogi Gyuszi receptje"



Desszert:

Gesztenyepüré a la Zsuzsó

közepébe fagylalt, körbe meggyel és a szélében tejszínhab
rumos gesztenyepüré

Hozzávalók:
1 kg gesztenye vagy 1/2 kg massza, 1 szelet csokoládé, porcukor, rum vagy rumaroma, tejszínhab, rum
Elkészítés: Az átpasszírozott gesztenyét vagy masszát 1 kávéskanál rummal, ízlés szerint porcukorral és az olvasztott csokival összedolgozzuk. Hogy szép formája legyen, burgonyanyomón átnyomjuk, vagy húsdarálón áthajtjuk. Rummal megöntözzük. A tejszínhabot csak tálaláskor tesszük rá.

Zsuzsa a gesztenyemasszát egy kis vajjal és vaníliás cukorral felturbózta.






Nyertes Zsuzsa otthonosan mozgott a konyhában, látszott rajta, hogy tapasztalt háziasszony. Ételkészítés közben elmondta, hogyan készíti azokat.
Vacsora közben folyamatos visszajelzést várt a vendégeitől, akiket úgymond körbeugrált.
Az est végén egy sztriptízzel kedveskedett vendégeinek és a nézőknek.
Vacsorája és vendéglátása tökéletes volt, hisz estjét a maximálisan adható 20 ponttal értékelték.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)