2009. november 12., csütörtök

Bunyós Pityut kihívta egy meccsre Baby Gabi


Bunyós Pityu

Becenév: "Pityu"
Születési idő: 1964.03.05.
Horoszkóp: Halak
Foglalkozás: edző
Családi állapot: nős
Amit szeret: szabolcsi töltött káposzta, csirkepaprikás
Amit nem szeret: torma
Hobbi: edzés, kocsik
Sport: ökölvívás
Kedvenc játék: scrabble
Kedvenc nyaralóhely: Balaton, Miami (USA)
Amire büszke: fiára, és box sikereire





Üres has, kókadt szerszám?
Bunyós Pityu Laci betyárt hívta segítségül, megoldották a bemelegítést, a Pancsoló kislányt, végül lõttek egy desszertre való kosarat is.

Videó




Gabi ököllel ment Árpy-nak
Látszott Baby Gabi ütésein, hogy ezt nem elõször csinálja, Árpy ezért gyorsan egy oszlop mögé menekült. Persze csak a hangulat miatt ütöttek egyet. Bunyós Pityu Laci betyárral levezényelt vacsorája amúgy 18 pontot ért.

Videó



Előétel:

Avokádókrém pirítóssal,
mangalica paraszttállal

Avokádó krém

Hozzávalók:

1 jó érett avokádó
1 kevés citromlé
1 derezd fokhagyma
1 ujhagyma (pici)
1 kisebb paradicsom
1 kanál natur joghurt

"esetleg bors"


Elkészítés:

Villával áttörjük az avokadó belsejét közben meglocsoljuk a citrom levével.
A foghagymát átnyomjuk és a hagymát nagyon aprora kockázva belekeverjük.
Paradicsom leves részét kivájuk és csak a husát apro kockára vágva beleteszük.(Leves részt nem használjuk fel)
1 kanál natur joghurtot teszünk bele majd sóval borsal izesitjük.

Tanácsok:
A citromlé azért kell hogy ne sötetedjen meg a krém! Es a legjobb izt a zöld citrom leve adja!
Frissen fogyaszuk mert másnapra már nem olyan jó!
Forrás: tutireceptek.hu


Főétel:

Szabolcsi paprikás csirke galuskával

Magyaros csirkepaprikás

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 dl tejszín
3 evőkanál zsír
2 db csemegeparadicsom
2 db csemegepaprika
pirospaprika



Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedjük és zsírjára pirítjuk, amíg a víz el nem párolog. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. (A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. Ha selymes mártást szeretnénk készíteni, szitán szűrjük át a mártást, vagy merülőmixerrel turmixoljuk össze. Galuskával, vagy szarvacska tésztával tálaljuk.
Forrás: noiprotal.hu

Desszert:

Rétes

"Lusta" rétes tészta:

Hozzávalók:

* 300 g rétes liszt (+ egy kevés a szóráshoz)
* 1 tojás
* 175 g tejföl (+ egy pár evőkanál a kenéshez)
* 100 g vaj/margarin (+ még egy kevés a kenéshez)

A lisztből, a tojásból és a tejfölből lágy tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A vajat kissé megolvasztjuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk. Az egészet egyenletesen elosztjuk/kenjük a tésztán, majd feltekerjük csigabigába és 4 felé vágjuk. Hűtőbe tesszük és 1 órát pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, elosztjuk egy csíkban rajta a tölteléket, és feltekerjük. A tetejét vajas tejföllel kenjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Forrás: ildinyo.blogspot.com

Töltelék: ízlés szerint


Bunyós Pityu vacsorája 18 pontot ért a vendégeknek







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)