2009. november 18., szerda

Sári Évi a Hal a tortán műsorában nem csak főzött, de énekelt is


Sári Évi

Sári Éva (művésznevén: Sári Évi; Debrecen, 1977. szeptember 7. -) énekes-színész, televíziós műsorvezető. A Splash együttes egykori tagja.
Sári Éva Debrecenben született, és ott végezte el a Zenetagozatos Általános Iskolát, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát. 18 évesen érettségizett (1995), majd felvételt nyert a Tanítóképző Főiskolára, de ezt megszakította. 4 éve a népszerű magyar pop együttes, a Splash énekesnője.
A magyar Playboy 2009 márciusi számának címlaplánya volt.
Forrás: wikipedia.org




Sági Évi érettségi titka
Kottából, ám kiválóan fõzött Sári Évi. A konyhában kiderült: érettségi gyanánt neki egy teljes menüsort kellett elkészítenie. Na de hogy?

Videó




Mint szexben az előjáték
Harsányi Levente ezt a hasonlatot Sári Évi remekbe szabott levese kapcsán kockáztatta meg, amelyet õ akár négy órán keresztül is tudna enni... Évi az este azt is megmutatta, hogy milyen jól énekel.

Videó




Előétel:

Tejfölös burgonyaleves

Tejfölös-kolbászos krumplileves

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma, 60 dkg krumpli, 2 evőkanál étolaj, 2 babérlevél, 1 kiskanál piros fűszerpaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, esetleg erős paprika.

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erős paprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a krumpli már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5–10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk.
Forrás: erdely.ma



Főétel:

Búbos csirke

Csirkemell szeleteket fűszerezzük és elősütjük.
Beáztatott zsömlét gombócokban megpirítani, abban a zsíradékban, amiben a húst sült, majd a megpirított zsömléhez főtt tojást reszelni, só, bors, petrezselyemzöld,
+1 nyers tojás,
ezt a masszát a hússzeletekre halmozzuk, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük kb. 20 perc

Rizs körettel tálaljuk.




Desszert:

Karemallizált alma fagyival

Fűszerek: egész faháj, csillagánizs, szegfűszeg, pici bors. Kristálycukor karamellizálunk, beletesszük a felkockázott almát, felöntjük almalével (lehet fehét borral is)


Fagylalttal kínáljuk.







Évi olyan ételt sort állított össze, amit korábban még sosem főzött, most készítette el először, ennek ellenére sikeresen megoldotta a feladatot, a desszertet kifogásolták csak.
Vacsorájára 19 pontot kapott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)