2009. november 3., kedd

Ábel Anita is kölcsönkért lakásba hívta vendégeit a Hal a tortánban


Ábel Anita

Becenév: "Aaa..ga" (kislánya hívja így most)
Születési idő: 1975.03.07.
Horoszkóp: Halak
Családi állapot: házas
Foglalkozás: színésznő, műsorvezető
Amit szeret: olasz konyha ízei, anyukája féle töltött káposzta
Amit nem szeret: bab
Hobbi: feng shui, és vaszati (indiai térrendezés)
Sport: box, harcművészetek (kung-fu)
Kedvenc játék: "alázós műveltségi társas játék" (a barátaival), számítógépes játékok
Kedvenc nyaralóhely: Szombathely, Kuba
Amire büszke: családjára, kislányára, valamint arra, hogy próbál igaz, őszinte ember maradni.

Ábel Anita is kölcsönkért lakásba hívta a vendégeit, de ő nem azért mert olyan pici az övé is mint Kristófé, hanem, mert nem akarta a kislányát máshol éjszakáztatni, hisz még eddig csak otthon töltötte azokat.

Anita elárulta, hogy anyukája és férje is kiváló szakács, de ő nem szerette meg a főzést, Szilárd azonban megjegyezte, hogy van érzéke hozzá...

Természetesen ő is odafigyelt arra, hogy Kristóf vegetáriánus, és neki külön készített főételt.

Meglepetésként pedig a Váradi Roma Cafe zenekart hívta meg, melynek különösen Majka örült, aki, mint mondta, otthon is táncolni szokott a zenéjükre.

Anita vacsoráját 14 pontra értkélték, Majka és Kristóf 5-5 pontot, Szűcs Judith 4 pontot adott.



Íme Ábel Anita kislánya
Anna Luca kedvéért Anita kölcsönkérte egy barátjuk lakását, hogy a kislány nyugodtan tudjon aludni. Kire hasonlít ez a csöppség?

Videó



Szűcs Judith kitette az ikreket
Ábel Anita vacsoráján már az elején a fülledtség legmagasabb fokára hágott a hangulat. Köszönhetõen Judith-nak, aki szinte csak egy melltartót viselt. Majd jött egy igazi meglepetés és mindenki táncra perdült.

Videó



Előétel:

Currys körte leves

Őszi körte leves

Hozzávalók:

* 4 személyre:
* 80 dkg körte
* 4 szem szegfűszeg
* 1 evőkanál cukor
* 2 dl joghurt
* 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, és 1 liter vízzel fölöntjük.

A szegfűszeget a körtéhez dobjuk, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Forrás: mindmegette.hu

Anita curryt pirított és arra dobta a felkockázott körtét.



Főétel:

Pácolt mustáros hús
snidlinges burgonyapürével,
parmezános kelbimbóval
és répával
Kristónak külön szejtánból készítette (búzahús)

Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott karaj
mustár
3 fej vöröshagyma
10 dkg húsos bacon
2 dl tejföl

bors.

Elkészítés:

A kicsontozott és kiklopfolt bordaszeleteket sózom, borsozom, majd mindkét oldalát megkenem mustárral. Egy óráig érlelem hűvös helyen vagy hűtőben. A tepsit kikenem olajjal, majd belehelyezem a mustáros hússzeleteket.
Rárakom a sóval-borssal fűszerezett, felkarikázott vöröshagymát, a baconcsíkokat, és tejföllel lesimítom, amit szintén megszórok fűszerrel.
Fóliával letakart tepsiben körülbelül ötven percig sütöm.
Forrás: tutireceptek.hu

Répás felfújt:

Hozzávalók:

5 dkg mazsola, 1 citrom, 1 vaníliarúd, 1 l tej, 1 evőkanál + 1 kávéskanál sütőmargarin, 25 dkg kerek szemű rizs, 50 dkg répa, 4 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg málnazselé vagy dzsem, 8-12 szem málna, mézes-mustáros szósz, hús

Répás felfújt elkészítése:

A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk, megtörölgetjük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, kikapargatjuk belőle a pépet. A tejet a vaníliarúddal- és péppel, egy csipet sóval és 1 evőkanál vajjal/margarinnal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és gyakran megkeverve, szelíd tűzön 20 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt további 20 percig “puffasztjuk”, hagyjuk langyosra hűlni, a vaníliarudat eltávolítjuk. Közben a maradék 1 kávéskanál vajjal vastagon kikenünk egy 24 cm átmérőjű, kerek sütőformát. Az almákat vékony gerezdekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, és körkörösen a forma aljára terítjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mazsolát leszűrjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tojáshabot, végül kíméletesen összedolgozzuk a rizzsel. A masszát a répával bélelt formába simítjuk, és aranybarnára sütjük (40 perc). 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd lapos tálra borítjuk. Felforrósítjuk a málnazselét, részben bevonjuk vele a felfújtat, málnaszemekkel díszítjük, és tortaszerűen szeleteljük. A maradék málnazselét külön tálkában kínáljuk hozzá.
Forrás: halatortan.hu



Desszert:

Anyóstorta

Hozzávalók:

0,5 liter tej, 1 csomag pudingpor (legjobb a csokis, de nagyon finom az új rumos puncsból is), 1 doboz babapiskóta, 4-5 evőkanál cukor, ízlés szerint kevés mazsola, 1 rumaroma.

Elkészítés:

A pudingport az elöírás szerint elkészítjük. Egy mélyebb tálba kevés tejet öntünk, elkeverjük a rumaromával. Ebbe forgatjuk a piskótákat. Egy közepes méretü tálat kirakunk körben ezekkel a piskótákkal úgy, hogy az alját is befedjük. Erre szórunk egy kevés mazsolát, majd ráterítjük a puding felét, befedjük piskótával. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalóink engedik. Kb 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha vállakozó szelleműek vagyunk, ki is boríthatjuk, torta-szerűen szeletelhetjük.
Forrás: webcukraszda.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)