Ábel Anita
Becenév: "Aaa..ga" (kislánya hívja így most)
Születési idő: 1975.03.07.
Horoszkóp: Halak
Családi állapot: házas
Foglalkozás: színésznő, műsorvezető
Amit szeret: olasz konyha ízei, anyukája féle töltött káposzta
Amit nem szeret: bab
Hobbi: feng shui, és vaszati (indiai térrendezés)
Sport: box, harcművészetek (kung-fu)
Kedvenc játék: "alázós műveltségi társas játék" (a barátaival), számítógépes játékok
Kedvenc nyaralóhely: Szombathely, Kuba
Amire büszke: családjára, kislányára, valamint arra, hogy próbál igaz, őszinte ember maradni.
Ábel Anita is kölcsönkért lakásba hívta a vendégeit, de ő nem azért mert olyan pici az övé is mint Kristófé, hanem, mert nem akarta a kislányát máshol éjszakáztatni, hisz még eddig csak otthon töltötte azokat.
Anita elárulta, hogy anyukája és férje is kiváló szakács, de ő nem szerette meg a főzést, Szilárd azonban megjegyezte, hogy van érzéke hozzá...
Természetesen ő is odafigyelt arra, hogy Kristóf vegetáriánus, és neki külön készített főételt.
Meglepetésként pedig a Váradi Roma Cafe zenekart hívta meg, melynek különösen Majka örült, aki, mint mondta, otthon is táncolni szokott a zenéjükre.
Anita vacsoráját 14 pontra értkélték, Majka és Kristóf 5-5 pontot, Szűcs Judith 4 pontot adott.
Íme Ábel Anita kislánya
Anna Luca kedvéért Anita kölcsönkérte egy barátjuk lakását, hogy a kislány nyugodtan tudjon aludni. Kire hasonlít ez a csöppség?
VideóSzűcs Judith kitette az ikreket
Ábel Anita vacsoráján már az elején a fülledtség legmagasabb fokára hágott a hangulat. Köszönhetõen Judith-nak, aki szinte csak egy melltartót viselt. Majd jött egy igazi meglepetés és mindenki táncra perdült.
Videó
Előétel:Currys körte leves
Őszi körte leves
Hozzávalók:
* 4 személyre:
* 80 dkg körte
* 4 szem szegfűszeg
* 1 evőkanál cukor
* 2 dl joghurt
* 1 evőkanál liszt
Elkészítés
A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, és 1 liter vízzel fölöntjük.
A szegfűszeget a körtéhez dobjuk, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Forrás: mindmegette.hu
Anita curryt pirított és arra dobta a felkockázott körtét.
Főétel:Pácolt mustáros hús
snidlinges burgonyapürével,
parmezános kelbimbóval
és répával
Kristónak külön szejtánból készítette (búzahús)
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott karaj
mustár
3 fej vöröshagyma
10 dkg húsos bacon
2 dl tejföl
só
bors.
Elkészítés:
A kicsontozott és kiklopfolt bordaszeleteket sózom, borsozom, majd mindkét oldalát megkenem mustárral. Egy óráig érlelem hűvös helyen vagy hűtőben. A tepsit kikenem olajjal, majd belehelyezem a mustáros hússzeleteket.
Rárakom a sóval-borssal fűszerezett, felkarikázott vöröshagymát, a baconcsíkokat, és tejföllel lesimítom, amit szintén megszórok fűszerrel.
Fóliával letakart tepsiben körülbelül ötven percig sütöm.
Forrás: tutireceptek.hu
Répás felfújt:
Hozzávalók:
5 dkg mazsola, 1 citrom, 1 vaníliarúd, 1 l tej, 1 evőkanál + 1 kávéskanál sütőmargarin, 25 dkg kerek szemű rizs, 50 dkg répa, 4 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg málnazselé vagy dzsem, 8-12 szem málna, mézes-mustáros szósz, hús
Répás felfújt elkészítése:
A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk, megtörölgetjük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, kikapargatjuk belőle a pépet. A tejet a vaníliarúddal- és péppel, egy csipet sóval és 1 evőkanál vajjal/margarinnal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és gyakran megkeverve, szelíd tűzön 20 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt további 20 percig “puffasztjuk”, hagyjuk langyosra hűlni, a vaníliarudat eltávolítjuk. Közben a maradék 1 kávéskanál vajjal vastagon kikenünk egy 24 cm átmérőjű, kerek sütőformát. Az almákat vékony gerezdekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, és körkörösen a forma aljára terítjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mazsolát leszűrjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat és a tojáshabot, végül kíméletesen összedolgozzuk a rizzsel. A masszát a répával bélelt formába simítjuk, és aranybarnára sütjük (40 perc). 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd lapos tálra borítjuk. Felforrósítjuk a málnazselét, részben bevonjuk vele a felfújtat, málnaszemekkel díszítjük, és tortaszerűen szeleteljük. A maradék málnazselét külön tálkában kínáljuk hozzá.
Forrás: halatortan.hu
Desszert:Anyóstorta
Hozzávalók:
0,5 liter tej, 1 csomag pudingpor (legjobb a csokis, de nagyon finom az új rumos puncsból is), 1 doboz babapiskóta, 4-5 evőkanál cukor, ízlés szerint kevés mazsola, 1 rumaroma.
Elkészítés:
A pudingport az elöírás szerint elkészítjük. Egy mélyebb tálba kevés tejet öntünk, elkeverjük a rumaromával. Ebbe forgatjuk a piskótákat. Egy közepes méretü tálat kirakunk körben ezekkel a piskótákkal úgy, hogy az alját is befedjük. Erre szórunk egy kevés mazsolát, majd ráterítjük a puding felét, befedjük piskótával. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalóink engedik. Kb 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha vállakozó szelleműek vagyunk, ki is boríthatjuk, torta-szerűen szeletelhetjük.
Forrás: webcukraszda.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése