Csocsesz
Becenév: "Csocsesz"
Születési idő: 1965.06.19.
Horoszkóp: Ikrek
Családi állapot: nős
Foglalkozása: zenész, előadóművész
Amit szeret: bélszín steak borsmártással, csölkös-körmös pacal pörkölt
Amit nem szeret: minden ételt szeret, kivéve ami nem jól van elkészítve
Hobbi: afrikai akvárium
Sport: biliárd
Kedvenc játék: póker
Kedvenc nyaralóhely: Olaszország
Amire büszke: kislányára
Csocsesz jól nyomja
A mulatós zene királya mivel egyedül nem szeret fõzni, meghívta egy kedves barátját is, aki még le is itatta. Sõt meg is dícsérte Csocsesz nyomótudományát, akinek be nem állt a szája a készülõdés közben, persze a poénkodás a konyhában sem maradhatott el. A grillezésnél pedig még a libacombok is lángra kaptak.
Videó
Csocsesz Bond...
Gyakorlott és képzett szakácsként elõnyben volt a többiekkel szemben, de azért mégsem sikerült tökéletesre minden. Volt, akinek nem találta el a szája ízét, és volt, aki otthagyta a fogát a vacsoráján. De Csocsesz sem gondolhatott mindenre. Egy nem mulatós dal szövegét mulatós stílusban kellett elõadnia vendégeinek. Mary különcködött, Árpyból pedig kitörtek az indulatok. Sõt senkinek nem csillant fel a szeme, mikor a desszertet várva pacal érkezett. Az est végén viszont kifulladásig mulatoztak...
Videó
Előétel:Házi mangalica ízelítő
Kolbász,
szalonna,
tepertőŐzragu leves medvehagymás burgonyagombóccal
Őzragu leves
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg őzhús;
2 fej vöröshagyma;
6 gerezd fokhagyma;
2-2 szál sárga és fehérrépa;
40 dkg erdei gomba;
50 dkg burgonya;
10 dkg liszt;
1 tojás;
só;
bors;
tárkony;
babérlevél;
Az őzhúst felkockázzuk, és hagymás alapon megpároljuk.
Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, és ha már majdnem teljesen jó, hozzárakjuk a zöldségeket is, végül pedig a gombát. Felöntjük vízzel, és ha felforrt, belefőzzük a burgonyagombócokat.
A burgonyagombóchoz a burgonyát megfőzzük, és átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és az olajat, és alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, a leveshez adjuk, és készre főzzük.
Forrás: freeweb.hu/kissun
Főétel:Tanyasi párolt libacomb - faszén parázson
krumpli pürévelKörmös velős pacal
Hozzávalók:
2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 40 dkg velő, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfű, borsikafű, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj.
Elkészítés:
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük. Amikor már majdnem megfőtt, megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal.
A hártyáitól megtisztított velőt is akkor tesszük bele amikor már majdnem megfőtt és még kb. 10 percet főzzük.
Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Desszert:Madártej
Hozzávalók:
* 4 tojás
* 15 dkg cukor
* 1,5 l tej
* 2 rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
* 2 evőkanál liszt
* 5 dkg mazsola
Elkészítés
1.) A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük.
2.) Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban tejet forralunk.
3.) A csendesen gyöngyöző tejbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatuk a felvert habból. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni!
4.) Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb. 1/2 percig főzzük takaréklángon.
5.) Szűrőkanállal egy külön tálra óvatosan félretesszük a kész habgaluskákat.
6.) Elkészítjük a vaníliamártást: A tejhez öntsük vissza a habgaluskákról lecsöpögött tejet is! A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük.
7.) A tejet a vaníliával felforraljuk és apránként, forrón a tojássárgákhoz öntjük folyamatos kevergetés mellett.
8.) Az edényt visszatesszük a tűzre és kislángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárga összeugrik!!!
9.) Levesszük a tűzről, és egy pici vajdarabot keverünk a forró madártejbe, ettől fényesebb lesz.
10.) A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.
* Ha a hidegtől besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel hígíthatjuk.
Forrás: mindmegette.hu
A vendégek jól mulattak, az ételekkel kicsit kritikusabbak voltak, 17 pontra értékelték Csocsesz vacsoráját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése