2009. november 12., csütörtök

Csocsesz több fogásos menüvel várta vendégeit a Hal a tortánban


Csocsesz

Becenév: "Csocsesz"
Születési idő: 1965.06.19.
Horoszkóp: Ikrek
Családi állapot: nős
Foglalkozása: zenész, előadóművész
Amit szeret: bélszín steak borsmártással, csölkös-körmös pacal pörkölt
Amit nem szeret: minden ételt szeret, kivéve ami nem jól van elkészítve
Hobbi: afrikai akvárium
Sport: biliárd
Kedvenc játék: póker
Kedvenc nyaralóhely: Olaszország
Amire büszke: kislányára





Csocsesz jól nyomja
A mulatós zene királya mivel egyedül nem szeret fõzni, meghívta egy kedves barátját is, aki még le is itatta. Sõt meg is dícsérte Csocsesz nyomótudományát, akinek be nem állt a szája a készülõdés közben, persze a poénkodás a konyhában sem maradhatott el. A grillezésnél pedig még a libacombok is lángra kaptak.

Videó



Csocsesz Bond...
Gyakorlott és képzett szakácsként elõnyben volt a többiekkel szemben, de azért mégsem sikerült tökéletesre minden. Volt, akinek nem találta el a szája ízét, és volt, aki otthagyta a fogát a vacsoráján. De Csocsesz sem gondolhatott mindenre. Egy nem mulatós dal szövegét mulatós stílusban kellett elõadnia vendégeinek. Mary különcködött, Árpyból pedig kitörtek az indulatok. Sõt senkinek nem csillant fel a szeme, mikor a desszertet várva pacal érkezett. Az est végén viszont kifulladásig mulatoztak...

Videó



Előétel:

Házi mangalica ízelítő

Kolbász,

szalonna,

tepertő



Őzragu leves medvehagymás burgonyagombóccal

Őzragu leves
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg őzhús;
2 fej vöröshagyma;
6 gerezd fokhagyma;
2-2 szál sárga és fehérrépa;
40 dkg erdei gomba;
50 dkg burgonya;
10 dkg liszt;
1 tojás;
só;
bors;
tárkony;
babérlevél;


Az őzhúst felkockázzuk, és hagymás alapon megpároljuk.
Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, és ha már majdnem teljesen jó, hozzárakjuk a zöldségeket is, végül pedig a gombát. Felöntjük vízzel, és ha felforrt, belefőzzük a burgonyagombócokat.

A burgonyagombóchoz a burgonyát megfőzzük, és átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és az olajat, és alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, a leveshez adjuk, és készre főzzük.
Forrás: freeweb.hu/kissun



Főétel:

Tanyasi párolt libacomb - faszén parázson

krumpli pürével





Körmös velős pacal

Hozzávalók:

2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 40 dkg velő, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfű, borsikafű, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj.


Elkészítés:

A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük. Amikor már majdnem megfőtt, megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal.
A hártyáitól megtisztított velőt is akkor tesszük bele amikor már majdnem megfőtt és még kb. 10 percet főzzük.
Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.




Desszert:

Madártej

Hozzávalók:

* 4 tojás
* 15 dkg cukor
* 1,5 l tej
* 2 rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
* 2 evőkanál liszt
* 5 dkg mazsola

Elkészítés

1.) A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük.
2.) Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban tejet forralunk.
3.) A csendesen gyöngyöző tejbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatuk a felvert habból. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni!
4.) Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb. 1/2 percig főzzük takaréklángon.
5.) Szűrőkanállal egy külön tálra óvatosan félretesszük a kész habgaluskákat.
6.) Elkészítjük a vaníliamártást: A tejhez öntsük vissza a habgaluskákról lecsöpögött tejet is! A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük.
7.) A tejet a vaníliával felforraljuk és apránként, forrón a tojássárgákhoz öntjük folyamatos kevergetés mellett.
8.) Az edényt visszatesszük a tűzre és kislángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárga összeugrik!!!
9.) Levesszük a tűzről, és egy pici vajdarabot keverünk a forró madártejbe, ettől fényesebb lesz.
10.) A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.
* Ha a hidegtől besűrűsödne, tejjel vagy tejszínnel hígíthatjuk.
Forrás: mindmegette.hu




A vendégek jól mulattak, az ételekkel kicsit kritikusabbak voltak, 17 pontra értékelték Csocsesz vacsoráját.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)