2009. október 13., kedd

Zalatnay Cini a hét első vendéglátója a Hal a tortán új sorozatában


Zalatnay Sarolta

Becenév: Cini
Születési idő: 1947. 12. 14.
Horoszkóp: Nyilas, Nyilas aszcendenssel (dupla tűzjegy!)
Családi állapot: elvált
Foglalkozás: énekesnő
Amit szeret: grízes tészta, káposztás tészta, zsíros kenyér
Amit utál: olajos hal
Hobbi: zene, állat- és természetvédelem
Kedvenc sport: tenisz, sí, lovaglás
Kedvenc állat: kutya, macska, ló
Kedvenc nyaralóhely: Balaton, Los Angeles
Amire büszke: Arra, hogy minden hullámvölgye után egyedül, gyűlölködés nélkül talpra tudott állni!
Forrás: halatortán.hu

A hét első napján Zalatnay Cini volt a vendéglátó.
Olyan ételeket készített, melyeket a börtönben is kaptak.
Az ételek készítése közben többször is attól tartott, hogy a körme is beletörik pedig nem körömpörköltet készít, a nagymunkában még a nyála is belecsorgott...: videó




Cini menüje:

Előétel:

Tasakos sajtleves

Hozzávalók:
2 db tasakos leves, trappista sajt, krém sajt (több fajta sajtot is tehetünk bele), bors, só

Elkészítés: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tasakos leveseket, majd 10 percig főzzük. Borssal, sóval fűszerezzük, majd a sajtokat is belereszeljük, és tálaljuk is.

Forrás: halatortan.hu

Sajt leves


Hozzávalók:
5 dkg vaj,
2 dkg liszt,
10 dkg sajt,
1 dl tejföl,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A vajból a liszttel nagyon világos rántást készítünk, és másfél liter vízzel felengedve, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. 5 percig lassú tűzön forraljuk. A levesestálba, a tejfölt folyamatosan keverve szűrjük rá a levest. Külön tányérban adjuk hozzá a lereszelt sajtot, hogy mindenki ízlés szerint tegyen a levesébe. Ha sűrűbben akarjuk tálalni a sajtlevest, a tányérunkba egy marék, darabokra tördelt, sós vízben kifőtt spagettit is tehetünk.

Forrás: finomreceptek.hu

Cini a levest egy hatalmas, otromba konzerves dobozban tálalta fel.



Főétel:

Töltött kenyér

Hozzávalók:
2 baguette (vagy cipó), 10 dkg vaj, 15 dkg füstölt sonka (vagy füstölt hús, esetleg pulyka vagy disznó vagdalt hús), 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg párizsi, 1 db zöldpaprika, 3 egész tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál fokhagyma krém (vagy 3 gerezd foghagyma), só.
Elkészítés:
A baguetteket (vagy cipót) kifúrjuk, a belét tálba tesszük, meglocsoljuk a tejjel, majd a vajjal, és a mustárral valamint a fokhagymakrémmel simára keverjük. Apró kockára vágjuk a füstölt sonkát, párizsit, vagdalt húst, a zöldpaprikát a 3 kemény tojást, és belekeverjük a tejes-vajas kenyérbélbe, hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, elkeverjük, és a kifúrt kenyereket megtöltjük a masszával.
Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjszakára. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Fasírt: A kenyér töltelékéből fasírtot is készíthetünk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.



Fasírozott

Hozzávalók:
• 1 nagy doboz (400 gr) vagdalthús konzerv
• 3 db zsemle
• 2 db tojás
• só
• bors
• fűszerpaprika
• fokhagyma
• zsemlemorzsa
• olaj

Elkészítés:
A vagdalthúst egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, ízlés szerinti a fűszereket, valamint a tojásokat. Ha hígnak tűnne a massza, kevés zsemlemorzsával meghintem. Jól összedolgozom a masszát, pogácsákat formálok belőle, morzsában megforgatom, és forró olajban kisütöm.
Főzelékekhez feltétnek olcsó, gyors és kiadós

Forrás: tutireceptek.hu

A fasírozott sütésére vacsora közben került sor, amiben Stadler József készségesen kisegítette Cinit.



Desszert:

Kókusz golyók

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz, darált
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
rum
1 csomag kókuszreszelék
meggybefőtt, s annak a leve

Elkészítés:
A kekszet,cukrot,kakaót,s a szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk.
A rumos meggylével formálható masszát készítünk,
nedves kézzel golyókat készítünk belőle, mindegyikbe egy szem meggyet téve.
Kókuszreszelékben forgatjuk meg őket.
Fóliával takarva hűtőben megdermesztjük.

Forrás: tutireceptek.hu



A vacsora befejeztével még egy meglepetést tartogatott Cini a vendégeinek : videó



Cini mindössze 10 pontot kapott vendégeitől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)