2009. október 16., péntek

Stadler József olyan menüvel várta vendégeit, ami legjobban hiányzott neki benn, a börtönben


Stadler József

Becenév: "Józsi", "Stadi" (régebben)
Születési idő: 1951.01.02.
Horoszkóp: Bak
Családi állapot: elvált
Foglalkozás: vállalkozó
Amit szeret: jó levesek, pacal, halászlé, birkapörkölt, főzelékek
Amit nem szeret: tejes alapú ételek
Hobbi: szeret udvarolni a szép hölgyeknek :)
Kedvenc nyaralóhely: Balaton, gyógyfürdők (sajnos nincs ideje eljutni sehova, annyit dolgozik)
Sport: foci
Amire büszke: Arra, hogy elgáncsolták már néhányszor az életben, de mégis mindig talpra tudott állni.
Forrás: halatortan.hu


Cini megcsókolta Stadler Józsefet


A TV2 Hal a tortán műsorában csütörtök estére összemelegedtek a börtönt is megjárt szereplők. Zalatnay Cini és Stadler József talán még egy kicsit jobban, mint kellett volna...

Az énekesnő és József - ahogy a többiek is - érkezéskor puszival üdvözölték egymást: amikor is Cini véletlenül Stadler szájára adott egy cuppanóst. Természetesen rögtön szabadkozni kezdett, de az egykori juhászfiú nem jött zavarba, sőt. Elmondta, hogy többek között azért is szereti az orosz nőket, mert náluk az a szokásos üdvözlési forma, hogy egyet jobb orcára, még egyet a bal orcára, és a harmadikat középre.

Ezt követően Cini meg is ragadta az alkalmat, és szemléltette Józsefen az elmondottakat.
Nagy Éva meg is döbbent az eseten, és meghökkenésének hangot is adott.
Forrás: storyonline.hu

Video




Stadler József élettársával közösen készítette el a vacsorát:

Videó

Előétel:

Ököruszályleves
Régi szakácskönyv alapján, 10 személyre

Hozzávalók:

3 kg ököruszály(marhafarok, de nem fartő), 4 liter húsleves (erő vagy marhahús), 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, pasztinák), 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, vagy teáskanálnyi paradicsompüré, friss vagy szárított tárkony, 15-20 szem egész bors, 5 dkg zsír, 2 babérlevél, 10 dkg hagyma, fél dl konyak

Vajas galuskához valók:
5 dkg vaj, 2 db tojás, 7 dkg liszt

Elkészítés:

Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, vegyes zöldséget zsírral kikent tepsiben aranysárgára sütjük. Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal, majd puhára főzzük és leszűrjük. Miután leszedtük a leves zsírját, konyakkal megbolondítjuk (elmaradhat). A főtt vegyes zöldséget a liszttel, vajjal és tojással készült- vajas galuskával külön kínáljuk a leveshez.


Ököruszály leves - másik
Hozzávalók

# 1000 g ökörfarok
# 200 g petrezselyemgyökér
# 200 g sárgarépa
# 100 g karalábé
# 50 g zeller gumó
# 50 g vöröshagyma
# 150 g kelvirág (karfiol)
# 2 gerezd fokhagyma
# 100 g levestészta
# 3 cl brandy
# só, egész bors, kakukkfű


Elkészítése

Az ököruszályt egészben megmossuk és a csigolyáknál átvágva feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni - éppen csak annyi vizet téve rá, hogy ellepje, mert ennek csak az a célja, hogy blansírozzuk, leforrázzuk. Ha felforrt, 4-5 perces forralás után a húst kivesszük, és leöblítjük hideg vízzel. Ezután körülbelül négy liter hideg vízben ismét feltesszük főni - azért kell ilyen sok víz, mert négy-öt órai főzés közben sok folyadék elpárolog. Felforrás után lehabozzuk, sózzuk, hozzáadjuk az időközben megtisztított zöldségeket, a hagymát héjával együtt egészben, fűszerezzük egész borssal, kakukkfűvel és lassú egyenletes forralással 4-5 órán át főzzük. Ha a hús már majdnem puha, belefőzzük a rózsáira szedett karfiolt is. A tűzről levéve a levest pihentetjük, majd óvatosan a zöldséget és a húst kivesszük. A levet átszűrjük, lezsírozzuk, ha szükséges utána ízesítünk és hozzáadjuk a brandyt.
Tálalás előtt a húst a csontról lefejtjük, a tál aljára helyezzük, rátesszük a kifőzött cérnametéltet vagy csigatésztát, a hasábokra vágott zöldségeket, a karfiolrózsákat és a felforralt levest ráöntjük. A húshoz adhatunk külön edényben ecetes vagy éppen csak natúr lereszelt tormát.
Forrás: nlcafe.hu




Főétel:

Birka pörkölt

Hozzávalók:

* 1-1,5 kg birkahús,
* 15 dkg zsír vagy olaj,
* 3 fej vöröshagyma,
* 2 zöldpaprika,
* 1 paradicsom,
* só,
* pirospaprika,
* cseresznyepaprika,
* vörösbor

Elkészítés

A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu

A főétel sajnos nem ízlett a vendégeknek.


Desszert:

Túróval töltött sült alma

Hozzávalók:

100g alma, 20g túró (félzsíros), 10g porcukor, 5g tejföl, 3g mazsola, vaníliás cukor, citromhéj

Elkészítés:

Az egyforma almák magházát karalábé vájóval kiszedjük. Az alma húsát leszedjük a csutkáról és simára keverjük az áttört túróval, a cukorral, a tejföllel, a megmosott mazsolával, ízesítjük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. Ezzel megtöltjük a kifúrt almákat és tepsiben, vagy egyenként alufóliába csomagolva megsütjük. Langyosra hűlve tálalhatjuk.


Lekvárral töltött sült alma


-almát meghámozzuk, kettévágjuk, belsejének nagy részét kivájjuk
-az almákat meg lehet hinteni fahéjjal, esetleg őrölt szegfűszeggel
-valamilyen lekvárt teszünk bele
-puhára sütjük

A desszerttel mindenki nagyon elégedett volt, dicsérték és többször is vettek belőle.





Videó

Stadler József elsősorban Tasnádinak szervezte meglepetés vendégeit, melynek az nagyon tetszett, és az egész társaság jól szórakozott.
Az Évikével az élen a társaság még a boltot is "kirámolta" úgy gondolták, nekik jár ingyen, ajándékként, ami csak megtetszik.
A pontozásban azonban Évike volt a legszűkmarkúbb, csak 3 pontot adott, Tasnádi és Cini 4-4, Joci pedig 5 ponttal díjazta a vendéglátást, így Stadler Józsefnek összesen 16 pontja van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)