2009. október 28., szerda

Nádas György tógás vacsorával készült a Hal a tortán hedonista hetének második estjén


Nádas György

Becenév: Bumbi
Családi állapot: kapcsolatban
Születési idő: 1962. április 30.
Horoszkóp: Bika
Amit szeret: a bármi
Amit nem szeret: tintahal
Foglalkozás: okleveles Nádas György
Hobbi: főzés, evés, duhajkodás
Kedvenc játék: activity
Kedvenc sport: poháremelés
Kedvenc állat: madárka
Kedvenc nyaralóhely: Tenerife
Amire büszke: Arra, hogy mindennek dacára még él.


A hedonista hét második napján Nádas György ragad fakanalat, aki csülkös bablevest készít, mivel előző este szerinte "nem volt semmilyen kaja". A kellő méretű fazekat a szomszédból szerezte be és hedonista zabalásra, disznólkodásra, büfizésre készül.
Főételnek magyar-szlovák, vagyis tóth étel, túrós csusza sok-sok szalonnával a tetején és benne is.

Ja, ja, schneller! Aztán elment. Mindez egy konyhában, fõzés közben. Félre értés ne essék, tessék megnézni a videót!

Videó


Voksán Virág melltartó nélkül
Ki bújik meg a lepedõ mögött? És miért izzad ennyire a tenyere? Bizony Virág komolyan vette az átöltözést, még a melltartó is lekerült róla...

Videó


Vacsora tógában, bableves kutyatálból?
Hedonista hangulatot idézve tógába öltöztette vendégeit Nádas György. Némelyikük inkább szellemet idézett, Szőke András rózsaszín öltözéke viszont egészen mást. Ezt követően érkezett a bableves hatalmas tálakban...
Meglepetés vendég Dobrády Ákos

Videó

Nádas György hedonista vacsorája 18 pontot ért a vendégek szerint

Menüje:

Előétel:

Csülkös bableves

Nádas szerint a bab olyan, mint
az ügyes nő kezében a férfi szerszám: nő, nő, dagad

Hozzávalók:

* 4 személyre:
* 25 dkg tarkabab
* 80 dkg füstölt sertéscsülök
* 2 gerezd fokhagyma
* 8-10 szem egész bors
* 15 dkg fehérrépa
* 15 dkg sárgarépa
* 2 babérlevél
* 10+3 dkg (2 evőkanál) liszt
* 1 tojás
* 1 közepes fej hagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 kávéskanál pirospaprika
* 2 dl tejföl
* ecet vagy citromlé
* fél hegyes zöldpaprika

Elkészítés

Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt, és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát meghámozzuk, a borssal együtt teatojásba zárjuk. A répaféléket megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vagy kisebb kockákra vágjuk.
Annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és a teatojást, majd ha a bab is félig megpuhult, beletesszük a répaféléket, és az egészet puhára főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét: 10 dkg lisztet elkeverünk egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojást, és víz nélkül kemény tésztát gyúrunk, majd kis cipót formálunk belőle. Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük, lisztezett deszkán „meggömbölygetjük” őket, és szikkadni hagyjuk. A rántáshoz a hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. Megpirítjuk az olajon a maradék 3 dkg lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük 3 dl hideg vízzel, és simára keverjük. A megfőtt csülköt kivesszük a levesből, kicsontozzuk, felaprózzuk, és visszatesszük a levesbe. Hozzászűrjük a rántást, belekeverjük a tejfölt, majd fedő nélkül, mérsékelt tűzön felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, és 10-12 percig, fedő nélkül, szelíden forralva puhára főzzük. Végül ecettel vagy citromlével ízlés szerint savanyítjuk, sózzuk. A teatojást és a babérlevelet eltávolítjuk. A levest mély tálba szedjük, tetejét zöldpaprika-karikákkal díszítjük. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Forrás: mindmegette.hu


Főétel:

Túrós csusza sok-sok szalonnával

Lebbencstésztából,

3 féle szalonnával
paprikás szalonna,
kolozsvári szalonna,
bacon szalonna

Tálalás előtt átsütni


Desszert:

Rumba áztatott babapiskóta,
+ jégkrém,
+ áfonya






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)