2009. október 14., szerda

Pápai Joci rendőr ruhában sokkolta vendégeit - Hal a tortán 3 - 1. hét


Pápai Joci

Becenév: "Joci"
Születési idő: 1981.09.22.
Horoszkóp: Szűz
Családi állapot: nős
Foglalkozása: énekes
Amit szeret: rakott krumpli, vadas ételek, pörkölt
Amit nem szeret: babfőzelék
Hobbi: zeneszerzés, zene hallgatás
Kedvenc sport: box, amerikai foci
Kedvenc játéka: Omaha kártyajáték
Kedvenc nyaralóhely: Görögország
Amire büszke: kislányára Hannára
Forrás: halatortan.hu


Pápai Joci rendőr ruhában sokkolta vendégeit

Pápai Joci kislányával, Hannával készítette el a vacsorát, és segített neki a felesége is.
Kiderült, a konyha, bizony, nem az ő terepe.
Rosszul indítja a pörkölt készítést, hisz idő előtt beletette a piros paprikát. A nokedliből is kerül a fazékon kívülre is.
Joci alkoholba fojtja bánatát, amiért még a pici lánya is meginti.
A vendégek már sokkal oldotabbak, mint az első este voltak.
Tasnádinak nem kell a disznóhús, Joci hogy kedvében járjon kacsasültet rendel neki.
Közben a vendégek rendőr ruhát találnak, ami meglepi őket, találgatnak, mit keres az itt? Vajon Joci rendőr, és azért volt csak 30 napot előzetesben?

Joci a konyhában: Videó



Előétel:

Magyaros paraszttál

Joci szerint csak ezt nem tudta elrontani

Hozzávalók négy-öt személyre:

35 dkg parasztkolbász, 20 dkg parasztsonka, 18 dkg császárszalonna, 12 dkg füstölt sajt, 12 dkg trappista sajt, 4 fej paradicsom, 4 fej lila hagyma, 4 paprika, liba vagy disznó tepertő (vagy tepertőkrém), néhány petrezselyemlevél.

Elkészítés: Az alapanyagokat felszeleteljük, és egy tálra helyezzük. Petrezselyemmel és a zöldségekkel díszítjük.


Főétel:

Sertés pörkölt galuskával

Hozzávalók:
* 1 kg sertés comb
* zsír
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 2 paradicsom
* 1 tv paprika
* só
* bors
* pirospaprika
* Galuskához:
* 1 tojás
* só
* 0,5 kg liszt

Elkészítés
A felkockázott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Majd megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott sertéscombot. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezhetjük. Ha igényli vízzel felöntjük. Készre főzzük. A galuskához a tojást elkeverjük a liszttel és annyi vízzel amennyit igényel. Forró sós vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, leszűrjük és kevés olajat forgatunk hozzá.
Forrás: serpenyo.hu



Desszert:

Mákos guba


Hozzávalók (4 személyre):
8 db szikkadtabb kifli
6 dl tej
15 dkg darált mák
3-4 evőkanálnyi méz
2 dkg margarin
1 dkg vaníliáscukor
citrom

A tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen.) A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kiflikatikákhoz. A maradék margarinnal kenj ki egy tepsit vagy tűzálló tálat, terítsd el benne a mákos kiflikarikákat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 5-10 percig süsd a gubát. Kockákra vágva melegen tálald, s ekkor csorgasd rá a méz maradékát.

Mák helyett dióval is jó. (Egyébként akár mákkal, akár dióval készül, a méz kiváltható porcukorral is.)
Forrás: konyhamester.hu


Az est végére kiderül, hogy a 30 nap is valójában csak 3, de eddig nem merte nekik elmondani és a rendőr ruha csak díszlet egy dalhoz, melyet ott benn szerzett és most előadta vendégeinek:

Videó



Pápai Joci vacsoráját vendégei 16 pontra értékelték, ami bizony kiemelkedő eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy Joci nem tud főzni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)