2009. október 22., csütörtök

Hal a tortán 2.hét - Király Linda amarikai halloween ünnepi étkekkel várta vendégeit


Király Linda

Király Linda (angol nyelvterületen Linda Kiraly) amerikai-magyar énekesnő. 1983. február 28-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban.
Linda mindig is énekes szeretett volna lenni. Nyolcéves kora óta énekel Amerikában, iskolájában számos Broadway-főszerepet kapott (42nd Street, Annie). Klasszikus zenei tanulmányait tizenkét évesen kezdte a Performing Art Institute of Long Islandben. Innentől kezdve különböző TV-műsorokban lépett fel: Long Island Tillys Center, Warner Channel 11 TV Show stb. A Fame című, nyolcvanas évekbeli tévésorozatáról világszerte ismert Boces Cultural Arts Center 600 jelentkezőből választotta ki. Mire felnőtt, az Egyesült Államok és Anglia számos zeneszerzője és producere kereste meg, hogy együtt dolgozzanak vele.
1999-ben Linda és családja Magyarországra költözött
Forrás: wikipedia.org

weboldala: www.kiralylinda.hu


Lindának a nyilvánosságnak először megmutatott barátja segít a vacsora elkészítésében.

Az amerikai ételek pedig igen érdekes helyszíneken készültek: pulykatöltés a mosdóban, és brownit kavartak a fülledt szaunában.



Videó




Előétel:

Márványsajtos, aszaltgyümölcsös saláta

márványsajt,
vöröshagyma,
jégsaláta,
aszalt gyümölcsök, aszalt szilva, aszalt áfonya,
olivaolaj,
borecet,
só,




Főétel:

Narancsos töltött pulyka

Töltelék:
Tejben áztatott zsömle, dinsztelt hagyma, fokhagyma, gomba, apró kockára vágott alma, aszalt gyümölcsök - mindezt összekeverni 2 tojással,
a töltött combokat füszerezni, és narancslével leönteni


Köret:

édesburgonya pillecukorral

héjában sült burgonya összetörve,

cukrozva, fahájjal ízesítve,

pillecukorral befedve átsütni



Desszert:

Browni

Hozzávalók: 375 g étcsokoládé, 375 g vaj, 6 db nagy tojás, 50 dkg kristálycukor és 1 teáskanál vaníliáscukor, pici só, 225 g liszt, 300 g aszalt meggy/vagy más savanykás gyümölcs, pl. áfonya

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokit a vajjal mikróban felolvasztjuk. A 6 tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliáscukorral. A keveréket összeöntjük az olvadt vajas-csokis masszával. Pici sót teszünk bele (fél csipet) és belekeverjük a lisztet, csomómentes állapotig. Ezután kapja meg az aszalt gyümölcsöket. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, ami kb. 25x35 cm nagyságú, és 6 cm magas. A sütőben kb. 25 percig kell sütni. Akkor van készen, amikor a tetején megjelenik egy jellegzetes vékony kéreg, és az a szélén el kezd repedezni.


Klasszikus brownie

Hozzávalók (16darabhoz)

A tésztához:
115 g puha teavaj
200 g porcukor
1 rúd vanília belseje
2 db tojássárga
2 db tojásfehérje
30 g keserű kakaópor
60 g liszt
2 g só
1 g sütőpor

A mázhoz:
45 g puha teavaj
15 g keserű kakaópor
15 ml méz
1 db vaníliarúd
120 g porcukor
5 ml víz
0.5 kávéskanál 20%-os ecet

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett tepsit - én a 16 szelethez egy 12*25 cm-es szilikonformát választottam.

2. Szedjük ki a vanílarúd belsejét, majd habosítsuk ki a vajat, és a porcukrot a vaníliarúd belsejével.

3. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat.

4. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral, a sóval, és a kakaóporral.

5. Ha a vaj felvette a tojássárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket.

6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába.
FIGYELEM! Először egy kevés habbal lazítsuk fel a masszát, majd óvatosan keverjük bele a többi tojáshabot is.

7. A kész masszát tegyük a formába, és 170 C-on kb 40 perc alatt süssük készre. Figyeljünk, nehogy megégjen a massza!

8. Ha a brownie kisült, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kb 2 cm vastag lapokra.

9. Most készítsük el a mázat. Olvasszuk fel a vajat, a mézet és a vizet lassú tűzön a cukorral. Majd keverjük hozzá a kakaóport, és a vaníliarúd belsejét, végül az ecetet.

10. Kenjük le a mázzal vékonyan a piskótákat, és várjuk meg, míg az teljesen megköt rajta, érdemes hűtőbe tenni egy órára.

11. Ha megkötött a máz, szeleteljük, és tálaljuk. Hűtőben tartva még napokig friss marad!

Ez egy klasszikus amerikai brownie (ejtsd: brauni). Nevét barna színéről kapta. Eredetileg zsidó sütemény, mely nagyon csokoládés, és nagyon egyszerű. Kezdő háziasszonyoknak kiváló első süteménye lehet! Csalódás kizárva!
Forrás: desszert.eu


Az est folyamán pedig az énekesnő öccsei, Viktor és Ben, is megjelentek, akik elbűvölő hangjukkal kápráztatták el a vendégeket...

Az est annyira jól sikerült, hogy Linda mindenkitől a maximális pontszámot kapta, igy tehát 15 pontja van.

Videó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)