2009. október 20., kedd

Hal a tortán 2.hét - Gesztesi Károly a fészerben kezdte a főzést az esti vacsorához


Gesztesi Károly

Születési hely: Budapest
Születési idő: 1963. 04. 16.
Becenév: Tobi
Foglalkozás: Életművész, színész
Amire büszke: 2007-ben én nyertem a Golf-sztárgálát, Kokót legyőzve.
Hobbi, kedvenc időtöltés: Jókat enni, inni a barátaimmal, vadulni a gyerekeimmel, szerelmeskedni a szerelmemmel.
Kedvenc ital: Minden ital, ami minőségi (pl. öreg whisky).
Kedvenc étel: A rántott, töltött ételeket szeretem, de a nagyi receptje szerint anyám csinálja a legjobb szilvásgombócot. Saját pörkölt, valamint a rakott kel tejföllel.
Nem kedvelt étel: Két éve nem szeretem a tengeri halakat, herkentyűket.
Kedvenc sport: Golf, tenisz
Forrás: halatortan.hu

Gesztesi Károly is ki volt tiltva a konyhából. az előételt a fészerben, a főételt a drága pénzen épített pályán, a desszertet pedig a teraszon kellett elkészítenie.
megtudtuk, nem szereti, ha sürgetik, ezért is vált el, már háromszor....

Videó

Szilárd szabályait azonban ő is ügyesen kicselezte:




Előétel:

Vasalóval sütött tarjaszeletek

Ráadás:
sonka szeletek,
sajt,
paradicsom, paprika




Főétel:

Paprikáskrumpli bográcsban


Hozzávalók:

30 dkg császárszalonna; 5 fej vöröshagyma; 6 gerezd fokhagyma; 2 evőkanál őrölt pirospaprika; 2 evőkanál Erős Pista; 1 paprika; 1 paradicsom; 3 kg burgonya; tetszés szerint füstölt kolbász; só

Elkészítés:

A szalonnát apróra vágjuk, beletesszük a bográcsba, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felengedjük. Végül beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. A kolbászt felkarikázzuk, beletesszük a bográcsba, többször óvatosan megkeverjük, kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
Forrás: receptgyar.hu


Desszert:

Sült banán helyett: Tiramisu

Eredeti tiramisu recept

Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.)
Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.
Forrás:tutireceptek.hu


A társaság nagyon jól érezte magát, és az est itt sem múlhatott el zenélés nélkül.
Linda a választott dalokat nem ismerte, így ő most az éneklésből kimaradt.
Gesztesi vacsorájára majdnem maximum pontszámot kapott, Mónika és Xavér 5-5, Linda 4 ponttal jutalmazta erőfeszítését, tehát 14 pontja van.

Videó




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)