Sári Évi
Sári Éva (művésznevén: Sári Évi; Debrecen, 1977. szeptember 7. -) énekes-színész, televíziós műsorvezető. A Splash együttes egykori tagja.
Sári Éva Debrecenben született, és ott végezte el a Zenetagozatos Általános Iskolát, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát. 18 évesen érettségizett (1995), majd felvételt nyert a Tanítóképző Főiskolára, de ezt megszakította. 4 éve a népszerű magyar pop együttes, a Splash énekesnője.
A magyar Playboy 2009 márciusi számának címlaplánya volt.
Forrás: wikipedia.org
Sági Évi érettségi titka
Kottából, ám kiválóan fõzött Sári Évi. A konyhában kiderült: érettségi gyanánt neki egy teljes menüsort kellett elkészítenie. Na de hogy?
Videó
Mint szexben az előjáték
Harsányi Levente ezt a hasonlatot Sári Évi remekbe szabott levese kapcsán kockáztatta meg, amelyet õ akár négy órán keresztül is tudna enni... Évi az este azt is megmutatta, hogy milyen jól énekel.
Videó
Előétel:Tejfölös burgonyaleves
Tejfölös-kolbászos krumplileves
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 60 dkg krumpli, 2 evőkanál étolaj, 2 babérlevél, 1 kiskanál piros fűszerpaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, esetleg erős paprika.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erős paprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a krumpli már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5–10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk.
Forrás: erdely.ma
Főétel:Búbos csirke
Csirkemell szeleteket fűszerezzük és elősütjük.
Beáztatott zsömlét gombócokban megpirítani, abban a zsíradékban, amiben a húst sült, majd a megpirított zsömléhez főtt tojást reszelni, só, bors, petrezselyemzöld,
+1 nyers tojás,
ezt a masszát a hússzeletekre halmozzuk, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük kb. 20 perc
Rizs körettel tálaljuk.
Desszert:Karemallizált alma fagyival
Fűszerek: egész faháj, csillagánizs, szegfűszeg, pici bors. Kristálycukor karamellizálunk, beletesszük a felkockázott almát, felöntjük almalével (lehet fehét borral is)
Fagylalttal kínáljuk.
Évi olyan ételt sort állított össze, amit korábban még sosem főzött, most készítette el először, ennek ellenére sikeresen megoldotta a feladatot, a desszertet kifogásolták csak.
Vacsorájára 19 pontot kapott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése