Harsányi Levente
Műsorvezető
Harsányi Levente (Budapest, 1970. március 21. -) műsorvezető, énekes
Élete
1996-1997 között az Aszfaltbetyár címá műsort vezette a TV3-nél. Szintén a TV3-nál 1997-ben ő volt a műsorvezetője a Zenefon című műsornak. 1998-ban, a Rádió 1-ben debütált különleges, egyedi ötletekkel ellátott műsorával, a Telefonbetyárral (2001-ig). Közben kommunikáció szakon lediplomázott a BMI-ben. 2000-2002 között ő vezette a Luxor szerencsejáték műsort a Magyar Televíziónál. 2001-2003 között a Roxy Rádióban volt egy reggeli műsora. 2003-2004 között ő volt a műsorvezetője a Dalnokok Ligája-nak. 2003-2005 között reggeli műsort vezetett a Radio Deejay-ben. 2005-ben a Vásott kölykök című műsorban szerepelt. Gundel Takács Gábor és Dévényi Tibor mellett ő is műsorvezetője volt a Csináljuk a fesztivált című műsornak.
Forrás: wikipedia.org
Levente átkot szórt Szilárdra
A konyhában magabiztosan mozgó Harsányi Levente kis segítséggel alkotta meg a csodás desszertet, a nagyi online volt! De miért küldte Szilárdra 2009 legnagyobb átkát a szakács?
Videó
Ez nem Kótai Misi kedvence volt
Harsányi Levente kitûnõ érzékkel találta el azt, amit nem eszik meg Kótai Misi. Sem a mák, sem a curry nem tartozik a bokszoló kedvencei közé.
Videó
Előétel:
Forró sült gesztenye, forraltbor,
kenhető sajtok, (naturális, +snidlinges sajt, paradicsom, paprika cseppnyi chili) +tortilla chipsNatúr libamáj,
gyümölcsmártás tokajival,
mákos kaláccsal
Főétel:Kesudiós churrys csirke rizskörettel
Currys csirke
Hozzávalók: 4 adaghoz
1/2 kg csirkemell-filé, 4 evőkanál olaj, 7 evőkanál szójaszósz, öt evőkanál zöldcitrom leve, kínai fűszerkeverék, késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 teáskanálnyi őrölt curry, bors, 2,5 dkg szárított kucsmagomba, 25 dkg sárgarépa, 35 dkg póré, egy doboz bambusz-rügy, két evőkanálnyi kesudió, púpozott teáskanálnyi étkezési keményítő.
Csíkozzuk fel a csirkemellet. Keverjük össze evőkanálnyi olajjal a szójaszószt, a citromlét és a fűszerkeveréket. Forgassuk bele a húst, s legalább egy óra hosszat pácoljuk. Közben áztassuk be a gombát. Vágjuk össze a répát, a pórét és a bambuszt. Szűrőkanálban csepegtessük le a húst (a páclét ne öntsük ki!), és dobjuk két evőkanálnyi felforrósított olajra. Süssük két percig, majd szedjük ki. Tegyük a serpenyőbe a zöldségeket, s pároljuk, süssük öt percig.
Egy másik serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a kesudiót. A gombát szűrjük le. A felfogott páclét jól keverjük ki a keményítővel, és főzzük fel 1/4 liter vízzel.
Közben forgassuk össze valamennyi hozzávalót, majd öntsük le a szósszal.
Forrás: nana.hu
Desszert:Nagymamaféle meggyes-mákos
Meggye-mákos piskóta
Hozzávalók:
* 1 bögre vagy 1 doboz tejföl –(a továbbiakban ezt a tejfölös dobozt használhatjuk mérőeszköznek vagy egy kb 2 decis bögrét)
* 1 bögre cukor
* 1,5 bögre liszt
* 0,5 darált mák
* 0,5 bögre olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 2-3 db tojás
* 1 kiskanál szódabikarbóna (elhagyható)
* 1 üveg magozott meggybefőtt vagy fél kg magozott meggy a tetejére
Elkészítés:
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük egy nagy tálban, majd egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk. Nem árt leellenőriznünk a listánkat, hogy nem felejtettünk-e ki valamit! A magozott meggyet egyenletesen a sütőpapírra terítjük, majd a masszát ráöntjük. Elegyengetjük és előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 30 percre. Amikor elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni, egy gyors mozdulattal megfordítjuk az egész piskótát, így a sütőpapír és a meggy a tetejére kerül. A sütőpapírt lehúzzuk róla, a meggyes-mákos piskótát megszórjuk egy kis porcukorral és felszeleteljük.
Forrás: gasztrovilag.hu
Levente forralt borral várta vendégeit.
Megtudtuk, hogy tulajdonképpen végzettsége szakács, de hosszú ideig egyáltalán nem főzött, pár éve kezdte el gyakorolni, és már van úgy hogy akár 60-át is megeszik főztéjének.
Olivérnek egy törött szék került, ami miatt kissé kényelmetlenül tudott az asztalhoz ülni.
Kótai Misi Capuccinóval tunigolta magát, mivel nem igen voltak kedvére valók az ételek.
A vendégek láthatóan jól érezték magukata, a vacsorát 17 pontra értékelték.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése