2009. november 19., csütörtök

Kótai Misi A Hal a tortánban készítette el élete első menüjét


Kótai Misi

* Foglalkozás:bokszoló
* Született:1976. aug. 12.
* Születési hely:Nyíregyháza
* Haja:barna
* Szeme:barna
* Magasság:160 cm
* Súly:70 kg
* Családi állapot:elvált
* Csillagjegye:Oroszlán
* Autogramcím: www.kotai.hu

Tizenhárom évesen kezdett el bokszolni. Édesapja edzette rakamazi otthonuk garázsában. 1996-ban bekerült a felnőtt válogatott keretbe. 2000-ben lett profi öklöző.
1995-ben a családja azért költözött Budapestre, a Józsefvárosba, hogy Misi megvalósíthassa álmait, és profi ökölvívó lehessen.
Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon




Gasztronómiai katasztrófa
Misi - miközben gyorsan megkérte barátnõje kezét - telefonos segítséget kért. Hiába! Kezdõ szakácsként a legalapvetõbb problémákkal is szembesülnie kellett, így például már a krumpli megfõzésénél elakadt...

Videó





Gyere! Szeress!
Ez már csak a vacsora végén hangzott el Janicsák István klasszikus tolmácsolásában. Kiderült két fogás között, hogy Misi is "plasztikáztatott" és felvetõdött a kérdés: vajon Sári Évi is?

Videó





Előétel:

Tepertő és

libazsíros kenyér

paradicsommal
paprikával,
lilahagymával




Főétel:

Szezámmagos rántott csirkemell

burgonyapürével







Desszert:

Túrótorta

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:

25 dkg tetszés szerint bármilyen
gyümölcs (vagy lecsöpögtett befott),
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 evokanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál sütopor,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.


A tésztához a sütoporral, 1 evokanál cukorral és a sóval lkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést ájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt margarint és 1 dl tejfölt. Az egészet gyorsan összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk.
Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük, porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába úgy simítjuk bele a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe öltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát előmelegített, forró sütobe toljuk. 10 percig közepes lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük. Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem agad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg. közben elkészítjük a gyümölcsöt, amit a tetejére rakunk. megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és szépen elrendezzük a még forró tortán. Frissen is, hutve is nagyon jó.
Forrás: momo.hu



Kótai Misi életében először főzött. Egy barátja segített neki a vacsora elkészítésében illetve feltálalásában, telefonos segítséget is igénybe vett, sőt a süteményhez való tészta előre el volt készítve és a túróhoz való alapanyagok is ki mérve várták sorsukat.
Tulajdonképpen nem volt túl nehéz a menüt elkészíteni, hisz egyszerű menüje kellően elő volt készítve, és az elkészült ételek ízlettek a vendégeknek.
Meglepetés vendég Janicsák István volt és duettet énekeltek Misivel, a vendégek pedig a kórust alkották.
A vacsorájára 18 pontot kapott Kótai Misi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése