Majoros Péter
Becenév: Majka, Bagyusz (anyukája hívta így régen)
Családi állapot: nőtlen
Születési idő: 1979. 08. 05.
Horoszkóp: Oroszlán
Foglalkozás: komikus
Amit szeret: pirított tepertős sztrapacska
Utálja: köménymagos ételeket
Hobbi: kártya
Kedvenc állat: macska (saját tulajdonú macskája nincs, anyukájának viszont van kb. 23 db)
Kedvenc játék: építőkocka, üveggolyó
Kedvenc sport: foci (16 évig focizott), box
Kedvenc nyaralóhely: Biatorbágy alsó
Amire büszke: magára
Majka barátnője segítségével fogott hozzá az ételek elkészítéséhez.Nem bonyolitotta túl a dolgot egyszerű ételeket választott. A vendégek robotoknak nevezték magukat, mert szó nélkül csinálták, amit Majka mondott nekik.
Meglepetésként jósnőt hívott, akit arra kért, mondjon nekik rosszat is.
Az egyszerű ételekkel is elérte Majka, amit más talán különleges menüsorral sem tud: maximális pontra értékelte minden vendége a vacsorát, azaz 15 pontot kapott.Titkok Majka múltjából
Kiderült, hogy lángosozott annak idején, ezért hát profi a sajtreszelésben. A titkok a menüt illetõen most is folytatódtak, hiszen minden igyekezete ellenére sem lett tökéletesen vegán az ételsor...
VideóMajka megnősül
Ezt a jóslatot kapta a vendéglátó, a rossz hír viszont az, hogy nem mostani párját veszi majd el. Ábel Anitáéknál jön még egy gyerek, és Kristóf is örökbe tud majd fogadni. A menü amúgy maximum pontot ért.
Videó
Előétel:Petrezselymes, paprikás, sajtgolyók
Hozzávalók:
10 dkg sovány sajt, 1 tojásfehérje, olaj a sütéshez, salsa szósz
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük kemény habbá. A felvert tojáshabba keverjük a reszelt sajtot.
Teáskanállal kiszaggatjuk, és vizes tenyérrel gombócot formálunk belőle.
Forró olajban sütjük. Ha elég olajat használunk, akkor maguktól megfordulnak, és aranysárgára sülnek.
Vigyázzunk, mert gyorsan sül.
Papírtörlőre téve lecsöpögtetjük a maradék olajat is.
Forrás: halatortan.hu
Főétel:Tökös, kapros lecsó
Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika, 1 kis spárgatök (25 dkg), 2 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, egy csokor kapor, 3 evőkanál olaj, 1-1 evőkanál Vegeta és piros fűszerpaprika.
Előkészítése:
A zöldpaprikát megmossuk és felkarikázzuk. A tököt (ha zsenge) meghámozzuk, és magostul (ha már nem zsenge, kimagozva) felkarikázzuk, a karikákat pedig szeletekre vágjuk. A paradicsomot gerezdekre aprítjuk, a hagymát finomra vágjuk.
Elkészítés:
A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáteszünk egy evőkanál vizet. Ezután rátesszük a zöldpaprikát és a tökszeleteket, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Utána meghintjük Vegetával, hozzáadjuk a paradicsomot, és ráöntjük a tejfölt. Befedjük, és további 5 percig pároljuk, végül beleszórjuk a kaprot. Jól összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
Forrás: vasarnap.com
Desszert:Lekváros, diós sült mocskos tészta
Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 1 pohár gríz (búzadara), 3/4 pohár víz, 1 kanál zsír, lekvár
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd ráöntjük a vizet. Addig pirítjuk, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarjuk a tésztát, és lefedve pihentetjük egy picit. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Forrás: halatortan.huFőtt, porcukros, dzsemes alma
(Reklámfogásként, kubai almának nevezte el Majka )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése