2009. november 21., szombat

A hét utolsó estjén a Hal a tortán műsorában Nacsa Olivér futott neki a főzésnek


Nacsa Olivér

Humorista

Nacsa Olivér (Budapest, 1979. augusztus 5. -) előadóművész, humorista
Sportriporternek készült, de megnyerte Bagi Ivánnal a Humorfesztivált 1998-ban. Ezután közösen indították el a Banánhéj című műsorukat.
Forrás: wikipedia.org






Olivér nekiment a vacsorának...
A gasztronómiai váltófutásban szakszerû segítséget vett igénybe Nacsa Olivér Irma néni személyében. El is kélt a nõi kéz a konyhában...

Videó




A nyertes Zsuzsa
Olivér kukás mellényben tálalta vacsoráját. Barátilag számos "kritika" érte, mint például a rágós hús, nem volt kenyér, és fájlalták, hogy nem Olivér készült produkcióval. Persze Lakatos Krisztiánt is hatalmas ováció fogadta. A heti nyertes azonban Zsuzsa lett.

Videó




Előétel:

Saját házi készítésű sajt, dióval, szőlővel

joghurtból, snidlinges, kicsit fokhagymás
a tálalás előtt 48 órával készült

Hozzávalók:
sajt, dió, szőlő

Elkészítés:
A sajtot kockákra vágjuk, majd ízlésese dióval és szőlővel díszítjük.



Főétel:

Vörösboros marhapörkölt tésztával

Hozzávalók:
2 kg marhacomb, 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfű, pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk kis tűzön, majd a hagymát megpuhítjuk, megpirítjuk rajta. Levesszük a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórunk rá. A 2x2 centisre vágott húst beletesszük és fehérre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és a bor 3/4-ével, úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezzük borssal, erős paprikával, nagy adag kakkukfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 2/3-ra főtt (2 óra), megsózzuk. Hozzáadjuk a vékonyra vágott gombát, és utánaízesítjük. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótoljuk. A végén lesütjük szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.



Desszert:

Kókuszgolyó

(meggy nélkül,de annál több rummal)

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 ek. kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.







Olivér rögtön a házi készítésű sajtnál megakadt, de szerencséjére azonnal ott termett Irma néni aki adott neki tányért, és megsúgta a nézőknek, hogy hát bizony nem ért semmihez Olivér. A sajtot is a ruhán akarta szeletelni, amiért rászólt Irma néni, ugyan, vegyen már elő egy deszkát.
Azonban a pörkölt főzést már kicsit siettették, minden bele egyszerre a bográcsba, mert nem lesz "belőlünk énekes halott sem - mondja Irmuska néni.
A desszerthez valókat Olivér barátnője hozta, és Irmuska néni puhította a bőséges rum adagolással.

A vendégek dalolva érkeztek Olivérhez, Levente harmonikázott.
A vacsora alatt főleg Levente folyamatosan ugratta a házigazdát, aki meglepetés vendéget hívott: Lakatos Krisztiánt, előadása hatására Nyertes Zsuzsa el is érzékenyült.

A est Olivér számára 15 pontot hozott.


A hét sztár szakácsa pedig Nyertes Zsuzsa lett.


Forrás: halatortan.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése