2009. november 12., csütörtök

Bunyós Pityut kihívta egy meccsre Baby Gabi


Bunyós Pityu

Becenév: "Pityu"
Születési idő: 1964.03.05.
Horoszkóp: Halak
Foglalkozás: edző
Családi állapot: nős
Amit szeret: szabolcsi töltött káposzta, csirkepaprikás
Amit nem szeret: torma
Hobbi: edzés, kocsik
Sport: ökölvívás
Kedvenc játék: scrabble
Kedvenc nyaralóhely: Balaton, Miami (USA)
Amire büszke: fiára, és box sikereire





Üres has, kókadt szerszám?
Bunyós Pityu Laci betyárt hívta segítségül, megoldották a bemelegítést, a Pancsoló kislányt, végül lõttek egy desszertre való kosarat is.

Videó




Gabi ököllel ment Árpy-nak
Látszott Baby Gabi ütésein, hogy ezt nem elõször csinálja, Árpy ezért gyorsan egy oszlop mögé menekült. Persze csak a hangulat miatt ütöttek egyet. Bunyós Pityu Laci betyárral levezényelt vacsorája amúgy 18 pontot ért.

Videó



Előétel:

Avokádókrém pirítóssal,
mangalica paraszttállal

Avokádó krém

Hozzávalók:

1 jó érett avokádó
1 kevés citromlé
1 derezd fokhagyma
1 ujhagyma (pici)
1 kisebb paradicsom
1 kanál natur joghurt

"esetleg bors"


Elkészítés:

Villával áttörjük az avokadó belsejét közben meglocsoljuk a citrom levével.
A foghagymát átnyomjuk és a hagymát nagyon aprora kockázva belekeverjük.
Paradicsom leves részét kivájuk és csak a husát apro kockára vágva beleteszük.(Leves részt nem használjuk fel)
1 kanál natur joghurtot teszünk bele majd sóval borsal izesitjük.

Tanácsok:
A citromlé azért kell hogy ne sötetedjen meg a krém! Es a legjobb izt a zöld citrom leve adja!
Frissen fogyaszuk mert másnapra már nem olyan jó!
Forrás: tutireceptek.hu


Főétel:

Szabolcsi paprikás csirke galuskával

Magyaros csirkepaprikás

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 dl tejszín
3 evőkanál zsír
2 db csemegeparadicsom
2 db csemegepaprika
pirospaprika



Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedjük és zsírjára pirítjuk, amíg a víz el nem párolog. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. (A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. Ha selymes mártást szeretnénk készíteni, szitán szűrjük át a mártást, vagy merülőmixerrel turmixoljuk össze. Galuskával, vagy szarvacska tésztával tálaljuk.
Forrás: noiprotal.hu

Desszert:

Rétes

"Lusta" rétes tészta:

Hozzávalók:

* 300 g rétes liszt (+ egy kevés a szóráshoz)
* 1 tojás
* 175 g tejföl (+ egy pár evőkanál a kenéshez)
* 100 g vaj/margarin (+ még egy kevés a kenéshez)

A lisztből, a tojásból és a tejfölből lágy tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A vajat kissé megolvasztjuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk. Az egészet egyenletesen elosztjuk/kenjük a tésztán, majd feltekerjük csigabigába és 4 felé vágjuk. Hűtőbe tesszük és 1 órát pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, elosztjuk egy csíkban rajta a tölteléket, és feltekerjük. A tetejét vajas tejföllel kenjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Forrás: ildinyo.blogspot.com

Töltelék: ízlés szerint


Bunyós Pityu vacsorája 18 pontot ért a vendégeknek







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése