2009. október 13., kedd

Zalatnay Cini a hét első vendéglátója a Hal a tortán új sorozatában


Zalatnay Sarolta

Becenév: Cini
Születési idő: 1947. 12. 14.
Horoszkóp: Nyilas, Nyilas aszcendenssel (dupla tűzjegy!)
Családi állapot: elvált
Foglalkozás: énekesnő
Amit szeret: grízes tészta, káposztás tészta, zsíros kenyér
Amit utál: olajos hal
Hobbi: zene, állat- és természetvédelem
Kedvenc sport: tenisz, sí, lovaglás
Kedvenc állat: kutya, macska, ló
Kedvenc nyaralóhely: Balaton, Los Angeles
Amire büszke: Arra, hogy minden hullámvölgye után egyedül, gyűlölködés nélkül talpra tudott állni!
Forrás: halatortán.hu

A hét első napján Zalatnay Cini volt a vendéglátó.
Olyan ételeket készített, melyeket a börtönben is kaptak.
Az ételek készítése közben többször is attól tartott, hogy a körme is beletörik pedig nem körömpörköltet készít, a nagymunkában még a nyála is belecsorgott...: videó




Cini menüje:

Előétel:

Tasakos sajtleves

Hozzávalók:
2 db tasakos leves, trappista sajt, krém sajt (több fajta sajtot is tehetünk bele), bors, só

Elkészítés: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tasakos leveseket, majd 10 percig főzzük. Borssal, sóval fűszerezzük, majd a sajtokat is belereszeljük, és tálaljuk is.

Forrás: halatortan.hu

Sajt leves


Hozzávalók:
5 dkg vaj,
2 dkg liszt,
10 dkg sajt,
1 dl tejföl,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A vajból a liszttel nagyon világos rántást készítünk, és másfél liter vízzel felengedve, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. 5 percig lassú tűzön forraljuk. A levesestálba, a tejfölt folyamatosan keverve szűrjük rá a levest. Külön tányérban adjuk hozzá a lereszelt sajtot, hogy mindenki ízlés szerint tegyen a levesébe. Ha sűrűbben akarjuk tálalni a sajtlevest, a tányérunkba egy marék, darabokra tördelt, sós vízben kifőtt spagettit is tehetünk.

Forrás: finomreceptek.hu

Cini a levest egy hatalmas, otromba konzerves dobozban tálalta fel.



Főétel:

Töltött kenyér

Hozzávalók:
2 baguette (vagy cipó), 10 dkg vaj, 15 dkg füstölt sonka (vagy füstölt hús, esetleg pulyka vagy disznó vagdalt hús), 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg párizsi, 1 db zöldpaprika, 3 egész tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál fokhagyma krém (vagy 3 gerezd foghagyma), só.
Elkészítés:
A baguetteket (vagy cipót) kifúrjuk, a belét tálba tesszük, meglocsoljuk a tejjel, majd a vajjal, és a mustárral valamint a fokhagymakrémmel simára keverjük. Apró kockára vágjuk a füstölt sonkát, párizsit, vagdalt húst, a zöldpaprikát a 3 kemény tojást, és belekeverjük a tejes-vajas kenyérbélbe, hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, elkeverjük, és a kifúrt kenyereket megtöltjük a masszával.
Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjszakára. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Fasírt: A kenyér töltelékéből fasírtot is készíthetünk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.



Fasírozott

Hozzávalók:
• 1 nagy doboz (400 gr) vagdalthús konzerv
• 3 db zsemle
• 2 db tojás
• só
• bors
• fűszerpaprika
• fokhagyma
• zsemlemorzsa
• olaj

Elkészítés:
A vagdalthúst egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, ízlés szerinti a fűszereket, valamint a tojásokat. Ha hígnak tűnne a massza, kevés zsemlemorzsával meghintem. Jól összedolgozom a masszát, pogácsákat formálok belőle, morzsában megforgatom, és forró olajban kisütöm.
Főzelékekhez feltétnek olcsó, gyors és kiadós

Forrás: tutireceptek.hu

A fasírozott sütésére vacsora közben került sor, amiben Stadler József készségesen kisegítette Cinit.



Desszert:

Kókusz golyók

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz, darált
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
rum
1 csomag kókuszreszelék
meggybefőtt, s annak a leve

Elkészítés:
A kekszet,cukrot,kakaót,s a szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk.
A rumos meggylével formálható masszát készítünk,
nedves kézzel golyókat készítünk belőle, mindegyikbe egy szem meggyet téve.
Kókuszreszelékben forgatjuk meg őket.
Fóliával takarva hűtőben megdermesztjük.

Forrás: tutireceptek.hu



A vacsora befejeztével még egy meglepetést tartogatott Cini a vendégeinek : videó



Cini mindössze 10 pontot kapott vendégeitől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése