Nádas György
Becenév: Bumbi
Családi állapot: kapcsolatban
Születési idő: 1962. április 30.
Horoszkóp: Bika
Amit szeret: a bármi
Amit nem szeret: tintahal
Foglalkozás: okleveles Nádas György
Hobbi: főzés, evés, duhajkodás
Kedvenc játék: activity
Kedvenc sport: poháremelés
Kedvenc állat: madárka
Kedvenc nyaralóhely: Tenerife
Amire büszke: Arra, hogy mindennek dacára még él.
A hedonista hét második napján Nádas György ragad fakanalat, aki csülkös bablevest készít, mivel előző este szerinte "nem volt semmilyen kaja". A kellő méretű fazekat a szomszédból szerezte be és hedonista zabalásra, disznólkodásra, büfizésre készül.
Főételnek magyar-szlovák, vagyis tóth étel, túrós csusza sok-sok szalonnával a tetején és benne is.Ja, ja, schneller! Aztán elment. Mindez egy konyhában, fõzés közben. Félre értés ne essék, tessék megnézni a videót!
VideóVoksán Virág melltartó nélkül
Ki bújik meg a lepedõ mögött? És miért izzad ennyire a tenyere? Bizony Virág komolyan vette az átöltözést, még a melltartó is lekerült róla...
VideóVacsora tógában, bableves kutyatálból?
Hedonista hangulatot idézve tógába öltöztette vendégeit Nádas György. Némelyikük inkább szellemet idézett, Szőke András rózsaszín öltözéke viszont egészen mást. Ezt követően érkezett a bableves hatalmas tálakban...
Meglepetés vendég Dobrády Ákos
Videó
Nádas György hedonista vacsorája 18 pontot ért a vendégek szerint
Menüje:
Előétel:Csülkös bableves
Nádas szerint a bab olyan, mint
az ügyes nő kezében a férfi szerszám: nő, nő, dagad
Hozzávalók:
* 4 személyre:
* 25 dkg tarkabab
* 80 dkg füstölt sertéscsülök
* 2 gerezd fokhagyma
* 8-10 szem egész bors
* 15 dkg fehérrépa
* 15 dkg sárgarépa
* 2 babérlevél
* 10+3 dkg (2 evőkanál) liszt
* 1 tojás
* 1 közepes fej hagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 kávéskanál pirospaprika
* 2 dl tejföl
* ecet vagy citromlé
* fél hegyes zöldpaprika
Elkészítés
Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt, és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát meghámozzuk, a borssal együtt teatojásba zárjuk. A répaféléket megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vagy kisebb kockákra vágjuk.
Annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és a teatojást, majd ha a bab is félig megpuhult, beletesszük a répaféléket, és az egészet puhára főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét: 10 dkg lisztet elkeverünk egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojást, és víz nélkül kemény tésztát gyúrunk, majd kis cipót formálunk belőle. Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük, lisztezett deszkán „meggömbölygetjük” őket, és szikkadni hagyjuk. A rántáshoz a hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. Megpirítjuk az olajon a maradék 3 dkg lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük 3 dl hideg vízzel, és simára keverjük. A megfőtt csülköt kivesszük a levesből, kicsontozzuk, felaprózzuk, és visszatesszük a levesbe. Hozzászűrjük a rántást, belekeverjük a tejfölt, majd fedő nélkül, mérsékelt tűzön felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, és 10-12 percig, fedő nélkül, szelíden forralva puhára főzzük. Végül ecettel vagy citromlével ízlés szerint savanyítjuk, sózzuk. A teatojást és a babérlevelet eltávolítjuk. A levest mély tálba szedjük, tetejét zöldpaprika-karikákkal díszítjük. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Forrás: mindmegette.hu
Főétel:Túrós csusza sok-sok szalonnával
Lebbencstésztából,
3 féle szalonnával
paprikás szalonna,
kolozsvári szalonna,
bacon szalonna
Tálalás előtt átsütni
Desszert:Rumba áztatott babapiskóta,
+ jégkrém,
+ áfonya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése