2009. október 20., kedd

Hal a tortán 2.hét - Gesztesi Károly a fészerben kezdte a főzést az esti vacsorához


Gesztesi Károly

Születési hely: Budapest
Születési idő: 1963. 04. 16.
Becenév: Tobi
Foglalkozás: Életművész, színész
Amire büszke: 2007-ben én nyertem a Golf-sztárgálát, Kokót legyőzve.
Hobbi, kedvenc időtöltés: Jókat enni, inni a barátaimmal, vadulni a gyerekeimmel, szerelmeskedni a szerelmemmel.
Kedvenc ital: Minden ital, ami minőségi (pl. öreg whisky).
Kedvenc étel: A rántott, töltött ételeket szeretem, de a nagyi receptje szerint anyám csinálja a legjobb szilvásgombócot. Saját pörkölt, valamint a rakott kel tejföllel.
Nem kedvelt étel: Két éve nem szeretem a tengeri halakat, herkentyűket.
Kedvenc sport: Golf, tenisz
Forrás: halatortan.hu

Gesztesi Károly is ki volt tiltva a konyhából. az előételt a fészerben, a főételt a drága pénzen épített pályán, a desszertet pedig a teraszon kellett elkészítenie.
megtudtuk, nem szereti, ha sürgetik, ezért is vált el, már háromszor....

Videó

Szilárd szabályait azonban ő is ügyesen kicselezte:




Előétel:

Vasalóval sütött tarjaszeletek

Ráadás:
sonka szeletek,
sajt,
paradicsom, paprika




Főétel:

Paprikáskrumpli bográcsban


Hozzávalók:

30 dkg császárszalonna; 5 fej vöröshagyma; 6 gerezd fokhagyma; 2 evőkanál őrölt pirospaprika; 2 evőkanál Erős Pista; 1 paprika; 1 paradicsom; 3 kg burgonya; tetszés szerint füstölt kolbász; só

Elkészítés:

A szalonnát apróra vágjuk, beletesszük a bográcsba, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felengedjük. Végül beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. A kolbászt felkarikázzuk, beletesszük a bográcsba, többször óvatosan megkeverjük, kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
Forrás: receptgyar.hu


Desszert:

Sült banán helyett: Tiramisu

Eredeti tiramisu recept

Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.)
Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.
Forrás:tutireceptek.hu


A társaság nagyon jól érezte magát, és az est itt sem múlhatott el zenélés nélkül.
Linda a választott dalokat nem ismerte, így ő most az éneklésből kimaradt.
Gesztesi vacsorájára majdnem maximum pontszámot kapott, Mónika és Xavér 5-5, Linda 4 ponttal jutalmazta erőfeszítését, tehát 14 pontja van.

Videó




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése