2009. október 31., szombat

Dopmen családi összefogással készült a vendégei fogadására


Dopeman

Családi állapot: nős, de nőtlen
Becenév: Dopeman
Születési dátum: 1974. 03. 20
Horoszkóp: Halak, Ikrek aszcendenssel
Foglalkozás: főállású pernahajder
Amit szeret: Szalámis szendvicset sajtos kiflivel reggelire.
Amit utál: belsőségek
Hobbi: 24 órában saját maga... Így mindent szeret csinálni.
Kedvenc játék: X-box, activity
Sport: Box, ping-pong, amit művel is, a többit pedig nézni szereti.
Kedvenc nyaralóhely: A világ minden tájára szívesen utazna, főként a tengerpartot, és a 30 fok feletti hőmérsékletet kedveli...
Amire büszke: A kislányára, Fannira, és mindarra, amit eddig elért!


Dopeman is igyekezett olyan ételeket készíteni, amitől gyarapodhat az ember súlya.

Keleti-olaszos-magyaros menü sort állított össze vendégeinek.

Felesége útmutatásával kezdet el a főzést, hamarosan megérkezett öccse is, aki segített neki és még a mamája telefonos segítségét is igénybe vette ....


Dopeman hadat üzent...
... a hagymának. Ilyen napszemüveges védekezést se láthattunk még sehol. A vacsora egyébként jelentõs családi segítséggel készült el!

Videó




Lehízták Voksán Virágot
Dopeman vacsorája végén a mérlegelés döntött a holtversenyben. Mivel Qka nyerte a hedonista versenyt, plusz három pontot kaptak a Cannibalok lovagias vacsorájukhoz.

Videó




Előétel:

Wabisabi leves

Tésztaleves csirkemellel és zöldséggel







Főétel:

Chilis bab

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darálthús (sertés+marha)
25 dkg apró szemű bab
3 fej hagyma
1 leveskocka
1,5 dl étolaj
pirospaprika, bors
chili fűszerpaprika
oregano
vegeta
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv

Elkészítése:
előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával összekeverjük a darálthúst a paprikával, a vegetával és a borssal.
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg bekevert darálthúst, oreganoval és chilivel ízesítjük. Ha kicsit átfőtt, felöntjük a leveskockából készített alappal, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a babot. Az elfőtt lét a sűrített paradicsom és víz keverékével pótoljuk.
Amikor a bab megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát és sűrűn kevergetve lefőzzük a levét.
Kenyérrel fogyasztjuk, kitűnő borkorcsolya (száraz fehér bor illik hozzá).
Forrás: vtv.battanet.hu


Rántotthús,


Tortilla

Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 ek olaj
1 tk só
1/2 cs sütőpor
víz

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.
Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.
Forrás: tutireceptek.hu


Desszert:

Sajttorta

- házilag átalakított recept alapján









A családi összefogással készült vacsora végül 19 pontot hozott Dopeman számára, aki kislányát is megmutatta vendégeinek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése